M. Χαρακόπουλος: Έχει ονοματεπώνυμο αυτός που διαπραγματεύτηκε τα αγροτικά;

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 15:51


«Η διαπραγμάτευση που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα, είναι ένα πραγματικό ‘‘Βατερλώ’’ και πραγματικά θα ήθελα να έχω το όνομα του αρμοδίου που διαπραγματεύτηκε αυτά τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες. Έχει ονοματεπώνυμο; Το λέω αυτό γιατί ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει άγνοια». Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο).

«Μάλιστα», συνέχισε ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «στο πρώτο κύμα προαπαιτούμενων στη βουλή, ο κ. Αποστόλου ‘‘τσαλακώθηκε’’ άσχημα από τον κ. Τσακαλώτο. Γιατί ενώ ανακοίνωσε ότι ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, παραμένει στο 13%, μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, υπήρξε «νομοθετική βελτίωση» από τον κ. Τσακαλώτο που αυτόματα πήγε στο 23% το σύνολο των αγροτικών εφοδίων και την πλειονότητα των αγροτικών προϊόντων!».

O κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «όποιος διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές, έχει βαρύτατη ευθύνη, γιατί όφειλε να γνωρίζει και να απαντήσει ότι οι αγρότες δεν φορολογούνται πια με τεκμαρτό τρόπο, ότι οφείλουν από την προηγούμενη κυβέρνηση να τηρούν είτε βιβλία εσόδων-εξόδων, είτε στοιχεία εσόδων-εξόδων, ότι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με 13%, ότι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ όχι μόνο για το σπίτι τους και την αυλή τους στο χωριό, αλλά και για τα χωράφια τους. Εκείνο, λοιπόν, που με ενοχλεί περισσότερο είναι οι διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης να μην έχουν στη “φαρέτρα” τους τα κατάλληλα επιχειρήματα για να αντικρούσουν τις αιτιάσεις των δανειστών.

Φοβούμαι, όμως, ότι και στο εσωτερικό της χώρας, σε πολλά ΜΜΕ, είναι πολύ προσφιλής η συζήτηση ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν, είναι στο απυρόβλητο».

Και πρόσθεσε ότι εύκολα «καταφεύγουν σε αφορισμούς για όσους βουλευτές θέτουμε αυτά τα θέματα, ότι το κάνουμε για τα “ψηφαλάκια”, γιατί προερχόμαστε από αγροτικές περιοχές, γιατί οι ψηφοφόροι μας είναι κατά μείζονα λόγο αγρότες. Δεν είναι έτσι! Άλλωστε, ο αγροτικός πληθυσμός φθίνει, και ουσιαστικά δεν θα μείνει ζωντανή η ελληνική περιφέρεια, αν περάσουν αυτά τα μέτρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass