ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μπλόκα στο μνημόνιο από τους αγρότες

* Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τα… τρακτέρ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2015 8:03

 

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε μπλόκο στο μνημόνιο, και μάλιστα κυριολεκτώντας καθώς προετοιμάζουν μαζικές κινητοποιήσεις, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι αγρότες του νομού διαμαρτυρόμενοι για το νέο πακέτο μέτρων που προβλέπει βαριά και άδικη φορολόγηση των εισοδημάτων τους.

Όπως επισημάνθηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου από εκπροσώπους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας, ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης στα χωριά και στις κωμοπόλεις αρχής γενομένης από την περιοχή Αγιάς και του Τυρνάβου, ώστε οι αγρότες να ενημερωθούν για τη νέα τάξη των πραγμάτων που επιβάλλεται από το μνημόνιο και να προχωρήσουν το φθινόπωρο σε κινητοποιήσεις.

 Στη συνέντευξη Τύπου της ΕΟΑΣΝΛ στην οποία μετείχαν, ο πρόεδρος κ. Ρ. Μαρούδας, τα μέλη του Δ.Σ Κ. Δοξαριώτης και Ν. Μπαντόγιας , ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στ. Τσικριτσής και το μέλος του Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Άρης Γαϊτάνης.

Ασκήθηκε σκληρή κριτική για το μνημόνιο και εξαγγέλθηκε και το πλάνο οργάνωσης των κινητοποιήσεων…

«Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα στα χωριά, θα μπουν στην πρώτη γραμμή όπως μέχρι σήμερα κάνουν οργανώνοντας την πάλη ενάντια στις τραγικές επιπτώσεις που δημιουργεί αυτή η πολιτική.

 Ήδη τα αποτελέσματα της αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων, οι κυβερνητικές ευθύνες και χειρισμοί, οι κλειστές τράπεζες έχουν φέρει τα πρώτα τραγικά αποτελέσματα. Οι τιμές των προϊόντων κατρακυλάνε την ίδια ώρα που μόνο με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για μέσα και εφόδια το κόστος παραγωγής αυξάνει δραματικά. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν μια τραγωδία με κίνδυνο να χάσουν την παραγωγή τους ή να μην πληρωθούν ποτέ εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας από τις κλειστές τράπεζες. Δεν υπάρχει η ρευστότητα να αγοράσουν πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα κ.α. με κίνδυνο να χαθεί η καλλιεργητική περίοδος. Πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να σπέρνει αυταπάτες και να πάρει άμεσα μέτρα. Διεκδικούμε:

* Αφορολόγητο οικογενειακό όριο 30000€ προσαυξημένο κατά 5000€ για κάθε παιδί.

* Να διασφαλιστεί η συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών εξασφαλίζοντας πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα για τους αγρότες και ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους.

* Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την πληρωμή των όλων προϊόντων από εμπόρους και βιομηχανίες και άμεσα των νωπών, σιτηρών, γάλα, κρέας.

* Εξασφάλιση προστασίας από κατασχέσεις σε σπίτια και χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο».

* Όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν απρόσκοπτη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα αν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ ή όχι. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα.

* Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις αφού εξαιτίας των κλειστών τραπεζών δεν μπορούν να εξοφληθούν οι λογαριασμοί.

* Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε διάφορες οφειλές προς δημόσιους φορείς. (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ κλπ). Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι.

Η ΕΟΑΣΝΛ το επόμενο διάστημα οργανώνει περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά, συσκέψεις, συγκεντρώσεις με στόχο να υπάρχει ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων για τα μνημονιακά μέτρα αλλά και να συζητήσουμε καλύτερα το διεκδικητικό πλαίσιο και τις μορφές των κινητοποιήσεων. Χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε τέτοια σύσκεψη στην Αγιά, την επόμενη εβδομάδα στον Τύρναβο και καθώς θα γίνονται συνεδριάσεις των Δ.Σ. και συνελεύσεις των Αγροτικών Συλλόγων θα καταρτιστεί ακόμη πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης σε κάθε επαρχία του Νομού μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass