Αισιοδοξία για αποζημίωση από παγετό

ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2019 15:32

Νέα στοιχεία που τεκμηριώνουν το φαινόμενο του παγετού από τις 28 έως 31 Μαρτίου στην αμυγδαλοπαραγωγή, αίτιο που αποζημιώνεται άμεσα από τον ΕΛΓΑ, προσκομίστηκαν στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ, από αντιπροσωπεία παραγωγών από τις περιοχές των Δήμων Τεμπών, Κιλελέρ, Ελασσόνας και Αγίας της Λάρισας, καθώς και του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.κ. Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος και Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δ. Καρακώστας, με τον πρόεδρο κ. Κουρεμπέ να υπόσχεται πως «θα εισηγηθεί την εξέταση αυτών των στοιχείων από τον ΕΛΓΑ και θα ενημερώσει σχετικά τους παραγωγούς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΤ «ο υφυπουργός κ. Κόκκαλης ευχαρίστησε καταρχήν όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα για τη συμμετοχή τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Γ. Μανώλης, ο νυν αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Ι. Αργυρίου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Ι. Παπαϊωάννου, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Χ. Χατζούλης, ο πρόεδρος Δ.Δ. Καναλίων κ. Κλ. Μπεφάνης και ο πρόεδρος Δ.Δ. Καλαμακίου Δήμου Κιλελέρ κ. Κ. Καράτζιος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης τόνισε πως το «Υπουργείο είναι δίπλα στους παραγωγούς και με κάθε τρόπο πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και στη συνέχεια να προκύψει το σχέδιο δράσης».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δ. Καρακώστας ενημέρωσε πως χθες και σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στις περιοχές καλλιέργειας αμυγδάλου στη Θεσσαλία μαζί με επιστημονικό προσωπικό για την περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση του φαινομένου τόσο της μειωμένης καρπόδεσης- ακαρπίας όσο και της καρπόπτωσης.

Ο κ. Β. Κόκκαλης τόνισε ότι χρειάζεται χρόνος για την τεκμηρίωσης της απώλειας παραγωγής και πως το Υπουργείο έμπρακτα στηρίζει τους παραγωγούς. Ανακοίνωσε πως επίκειται τροποποίηση της Απόφασης με την οποία εντάσσονται οι ζημιές και η απώλεια παραγωγής του 2017 της καλλιέργειας αμυγδάλου της Λάρισας σε Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων. Τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς με τα σχετικά δικαιολογητικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass