• Το ΕΛΚ επαγρυπνεί για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Συμμεριζόμαστε τη θέση σας για τη «φέτα»

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2015 7:49

«Τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανόνες δεν πρέπει να υπονομευθούν από τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση (TTIP). Αυτή ήταν και θα συνεχίσει να είναι η θέση της Ομάδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» αναφέρεται σε απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Manfred Weber, που υπογράφει η Mercedes Alvargongalez, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή.

Ολόκληρη η απαντητική επιστολή προς τον κ. Χαρακόπουλο, που είχε την πρωτοβουλία να θέσει το ζήτημα στο σύνολο των Ευρωπαίων αξιωματούχων, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Χαρακόπουλε,

Εκ μέρους του προέδρου της Ομάδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κυρίου Manfred Weber, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας της 16ης Ιουλίου σχετικά με την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων, πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στο τυρί φέτα, στο πλαίσιο της σύναψης της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης (ΤTIP).

Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι ο πρόεδρος μας συμμερίζεται πλήρως την άποψή σας ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανόνες δεν πρέπει να υπονομευθούν από το TTIP. Αυτή ήταν και θα συνεχίσει να είναι η θέση της Ομάδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος συμμερίζεται, λοιπόν, την τοποθέτησή σας ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων - τα οποία αποτελούν όχι μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά επιπλέον αποτελούν μέρος της κοινής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Όπως γνωρίζετε, οι διαπραγματεύσεις για το TTIP συνεχίζονται και δεν υπάρχει ακόμη ένα συμφωνημένο κείμενο. Η Ομάδα του ΕΛΚ επαγρυπνεί στο θέμα αυτό, και ο πρόεδρος του εκτίμησε πολύ το ότι επικοινωνήσατε μαζί του σχετικά με το θέμα αυτό. Θα αποστείλει ένα αντίγραφο της επιστολής σας και αυτή την απάντηση στον αντιπρόεδρο υπεύθυνο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Ομάδος του ΕΛΚ, καθώς και στον συντονιστή μας της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Daniel Caspary, καθώς και στη σκιώδη εισηγήτρια της Ομάδος του ΕΛΚ, κυρία Quisthoudt-Rowohl».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass