Χαλάζι σε Δαμάσι και Υπέρεια

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2019 22:08

Άνοιξαν οι ουρανοί και χθες νωρίς το απόγευμα στο Δαμάσι με βροχόπτωση, δυνατό άνεμο, κεραυνούς και έντονη χαλαζόπτωση. Φαινόμενα τα οποία έπληξαν αγροτικές περιοχές στον Πέρα Κάμπο Δαμασίου και ιδιαίτερα στην περιοχή ΠΑΠ – Προφήτη Ηλία, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, κατά τόπους, κυρίως στην αμπελοκαλλιέργεια, αλλά και σε οπωρώνες.

Ειδικότερα επλήγησαν οι περιοχές Βαργιές, Σκαλοσάρα, Ομαδικός, Λοτόμι, Συκιές, Καλάμια, Πηνειός, Καλαμάκι, Μερικέζι.

Το χαλάζι είχε μέγεθος φουντουκιού και σήμερα θα γίνει από τους παραγωγούς η εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ ο Δήμος Τυρνάβου θα κινήσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν εκτιμήσεις ζημιών, ώστε να δοθούν έγκαιρα δίκαιες αποζημιώσεις.

Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου τις τελευταίες ημέρες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από χαλαζοπτώσεις δημιουργώντας καταστροφές σε καλλιέργειες.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος ο οποίος μιλώντας χθες το βράδυ στην «ΕτΔ» τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ θα δουν από κοντά το μέγεθος των καταστροφών ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και οι πληγέντες αγρότες να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν δίκαια και το συντομότερο δυνατό.

ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΕΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Την Κυριακή το μεσημέρι βορειοδυτικά του Δήμου Φαρσάλων, κοντά στο χωριό Υπέρεια, σημειώθηκε έντονη βροχή, η οποία συνοδευόταν από χαλάζι, προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, σημειώθηκε χθες κοντά στην Υπέρεια Φαρσάλων.

Η χαλαζόπτωση διήρκεσε περίπου για δέκα λεπτά, ενώ το χαλάζι ήταν διπλάσιο από το μέγεθος ενός φουντουκιού. Παράλληλα η βροχή δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα σε έκταση περίπου 300 στρεμμάτων και ήταν δύσκολο από τους αγρότες να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της ζημιάς.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΦΑΡΣΑΛΑ

(Των ανταποκριτών της «Ε» Κώστα Τσόλα, Γιώργου Γκαντέλου)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass