ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΙΚ. ΠΡΙΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κορυφώνονται οι διεργασίες για την πανελλαδική αγροτική σύσκεψη

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2015 7:30

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους αγροτικούς φορείς που εκπροσωπούν Αγροτικές-Κτηνοτροφικές Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις αλλά και σε μεμονωμένους αγρότες να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σύσκεψη που προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα την Τρίτη 11 Αυγούστου και ώρα 10:30, στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», προκειμένου μετά από συζήτηση να χαραχθεί το σχέδιο δράσης, απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Σύμφωνα με την πρόσκληση «την 4η Αυγούστου 2015 στον Βόλο, 70 Συνεταιριστές από 30 Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Βόρειας, της Κεντρικής Ελλάδας καθώς και της Ηπείρου με τη συμμετοχή και της ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποίησαν πολύωρη σύσκεψη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος καθώς και για τα επικείμενα εξοντωτικά μέτρα τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα στη Βουλή. Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί άμεσα η πανελλαδική σύσκεψη, ενώ απεφασίσθη ομόφωνα να σχηματισθεί Εθνική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών προκειμένου να συντονίσει και να εκπροσωπήσει καλύτερα τον αγροτικό κόσμο. Θα πρέπει να κληθεί όλος ο πολιτικός κόσμος, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αναμετρήσουν και να αναδεχθούν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν την επερχόμενη καταστροφή».

Στο κάλεσμα Πρίντζου ιεραρχούνται και τα αιτήματα αυτής της κινητοποίησης, αφού «με τον τριπλασιασμό των Ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση επιδότησης του πετρελαίου, τις οδυνηρές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τη φορολόγηση των επιδοτήσεων, την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την προκαταβολή του φόρου, την παντελή έλλειψη ρευστότητας και με τον καταστροφικό διπλασιασμό του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 26%, οδηγούμαστε στην αδρανοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και στον μηδενισμό της πρωτογενούς παραγωγής. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη συμμετοχή όλων μας σε αυτήν τη συνάντηση» καταλήγει ο γνωστός συνεταιριστής.

Την ίδια ώρα «φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα συνεταιριστών και αγροτοσυνδικαλιστών στο νομό Λάρισας για τον καλύτερο συντονισμό της πανελλαδικής σύσκεψης της Τρίτης, ενώ γίνεται και η σχετική προεργασία για τα άτομα που θα προταθούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Αγώνα που θα συγκροτηθεί, ώστε ο νομός Λάρισας να έχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass