Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας παραγωγών - καταναλωτών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΣΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 20:15 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Σεπ 2019 20:19

Με μεγάλη συμμετοχή από την πλευρά των καταναλωτών και λίγο μικρότερη από το αναμενόμενο από την πλευρά των παραγωγών και με συζήτηση που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, έκλεισε η εκδήλωση για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία, που διοργάνωσε η Βιώσιμη Ανάπτυξη Κοιν.Σ.Επ., σε αγρόκτημα του συνεταιρισμού στον Νέσσωνα Λάρισας.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ Η ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κοιν. ΣΕ. Π. Κώστα Κοντομάνο «ο στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν να δοθούν όλες οι λύσεις και απαντήσεις σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και πολύπλοκο, όπως η συμμετοχή των καταναλωτών στις διαδικασίες και αποφάσεις για την παραγωγή της τροφής τους, αλλά να γίνει μια πρώτη γνωριμία και να αξιολογηθούν οι προθέσεις τους προς αυτή την κατεύθυνση. Από τη μεριά των παραγωγών έπρεπε επίσης να σταχυολογηθεί η πρόθεσή τους να συμμορφωθούν σε συλλογικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα κληθούν να καλλιεργήσουν ή να παράξουν. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, γεγονός που επιτρέπει στο εγχείρημα να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η δικτύωση των ενδιαφερομένων».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Να σημειωθεί πως στο μοντέλο της κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας οι καταναλωτές επικοινωνούν τακτικά με τους παραγωγούς. Επισκέπτονται τους χώρους των παραγωγών συμμετέχοντας ή εκπαιδευόμενοι σε κάποιες καλλιεργητικές ή μεταποιητικές εργασίες. Έτσι, οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι το καλάθι τους παράχθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας και με μεθόδους που σέβονται το περιβάλλον αλλά και την υγεία τους. Για ευνόητους λόγους το δίκτυο είναι καθαρά τοπικό και αφορά παραγωγούς/καταναλωτές σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι μια ομάδα 15 ανθρώπων, οργανωμένη στο σχήμα κοινωνικού συνεταιρισμού από το 2015. Ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια, ασχολήθηκαν με τη φυσική δόμηση, την περμακουλτούρα και τις βιώσιμες τεχνολογίες γενικότερα, ενώ το κτήμα τους στον Νέσσωνα είναι το πεδίο έρευνας και εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass