Σε αγωνιστική-εκλογική τροχιά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ * ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2019 15:34
Σε τροχιά κινητοποιήσεων αλλά και εκλογικών διαδικασιών οι αγρότες της ΕΟΑΣΝΛ (φωτ. αρχείου) Σε τροχιά κινητοποιήσεων αλλά και εκλογικών διαδικασιών οι αγρότες της ΕΟΑΣΝΛ (φωτ. αρχείου)

Στον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα με φόντο τις αρνητικές εξελίξεις και την όξυνση των προβλημάτων σε αγρότες και κτηνοτρόφους και στην ημερομηνία που θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, προχώρησε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Όπως αποφασίστηκε, το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «η εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία δεν επέφερε καμιά ουσιαστική αλλαγή στη θέση των αγροτών, μια ακόμη κυβέρνηση στέκεται εχθρικά απέναντί μας όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής. Αύξηση πάνω από 10% στην τιμή του αγροτικού και οικιακού ρεύματος, συνεχίζεται το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που δεν έχουν βγει ούτε καν οι εκτιμήσεις ζημιάς στην παραγωγή 8 μήνες μετά τη ζημιά, δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ στα 220 ευρώ τον μήνα, παραμένει το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών σε όλα τα προϊόντα, το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο. Σε αυτά τα προβλήματα καθώς και σε πολλά άλλα, η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πιστέψουν στη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα και να επιβάλλουν το δίκαιο των αιτημάτων μας στην κυβέρνηση. Ό,τι κατακτήσαμε, ό,τι ανάσα πήραμε ήταν αποτέλεσμα των σκληρών, συνεχόμενων και πολυήμερων κινητοποιήσεών μας, καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε το παραμικρό και τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνες, μόνο με το ανάθεμα ή σαν θεατές από την τηλεόραση.

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Η ΕΟΑΣΝΛ παίρνει πρωτοβουλία αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων της και καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις το επόμενο διάστημα.

Μεθαύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Βασιλή Φαρσάλων. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στον Πλατύκαμπο, στην αίθουσα του Συνεταιρισμού. Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ευρεία Πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών στον Παλαμά-Καρδίτσας. Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις σε επαρχίες και χωριά του Νομού. Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Με απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας από τις συνταξιουχικές οργανώσεις για τον Ασφαλιστικό. Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους απαιτώντας να μείνουν στα χαρτιά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, να υπάρχει ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη, μείωση των εισφορών και αύξηση των συντάξεων».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφερόμενη στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις τάξεις της, η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει τα εξής: Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας μας είναι η ενίσχυση των Α.Σ και της Ομοσπονδίας, η ουσιαστική λειτουργία τους, η συσπείρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων στους Συλλόγους. Η ΕΟΑΣΝΛ συνεχίζει τις εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους που ανήκουν στη δύναμή της και συγκροτεί νέους Συλλόγους σε επίπεδο χωριού, ομάδας χωριών ή πρώην καποδιστριακού Δήμου. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές σε 21 Αγροτικούς Συλλόγους με πολύ αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με το 2016 σαν αποτέλεσμα της συνεχούς και συνεπής δράσης της ΕΟΑΣΝΛ.     Το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους από όλους τους Συλλόγους να συμμετέχουν στο συνέδριο και το διάστημα που απομένει θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για εκλογές σε περισσότερους Α.Σ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass