ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΙΝΑ: ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ- ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με σχέδιο ανασυγκρότησης

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2015 23:23

 

Στο «λογαριασμό των αυταπατών, του ψεύδους και του άκρατου λαϊκισμού, που δυστυχώς στα δίχτυα του έπιασε και πολλούς αγρότες» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη «Μεγάλη Παναγιά» στο επίκεντρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, τη Σαμαρίνα των Γρεβενών. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπενθύμισε τη μάχη που έδωσε για το γάλα και την αποτροπή της υπερφορολόγησης των αγροτών λέγοντας «όσα εμείς τότε γλιτώσαμε, τώρα επανέρχονται σε πολύ χειρότερη μορφή από το Μνημόνιο της Αριστεράς». Ο Θεσσαλός πολιτικός, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, επισήμανε την ανάγκη μιας «κυβέρνησης εθνικής ευθύνης που θα προωθήσει ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, στον πυρήνα του οποίου θα έχει την ενίσχυση παντί τρόπω της πρωτογενούς παραγωγής».

Η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Εδώ στην ορεινή Σαμαρίνα ο ελληνισμός διατηρεί τις πιο βαθιές και γνήσιες ρίζες του. Εδώ η πίστη στην Ορθοδοξία και στις παραδόσεις μας είναι πάντα ζωντανές, γιατί εδώ ακόμη επιβιώνει και ακμάζει, σε πείσμα των αντιξοοτήτων, μια δυναμική κτηνοτροφική παραγωγή. Και αφού το παρασιτικό μοντέλο-φούσκα των περασμένων δεκαετιών που μας οδήγησε στη χρεοκοπία κατέρρευσε, έχει σημάνει και πάλι η ώρα της πραγματικής, της πρωτογενούς παραγωγής.

Όταν βρεθήκαμε σε θέση ευθύνης, με αυτό το όραμα, παρά τη στενότητα των μέσων που διαθέταμε, επιδιώξαμε να στηρίξουμε τον γεωργό και τον κτηνοτρόφο να μείνει όρθιος, να περάσει αλώβητος τη στενωπό της κρίσης, να μπουν νέοι άνθρωποι στην παραγωγή, με νέες ιδέες, με στροφή στην ποιότητα, την ταυτότητα και την εξωστρέφεια. Σχεδιάσαμε την αποτελεσματικότερη χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που μας παρείχε η συμμετοχή μας στην ΕΕ. Και όταν έγινε προσπάθεια έξωθεν να επιβληθούν αποφάσεις άδικες και καταστροφικές για τον αγροτικό κόσμο, όπως η φορολογία στα αγροτικά κτίσματα ή στα μαντριά, όπως η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος συγκρουστήκαμε χωρίς να σκεφθούμε το κόστος! Και αυτό πρέπει να το θυμούνται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας. Και πρέπει να το θυμούνται ιδιαίτερα σήμερα, που οι δημαγωγοί που κατέλαβαν την εξουσία υποσχόμενοι και στους αγρότες “λαγούς με πετραχήλια” πέτυχαν ο αγροτικός κόσμος να αντιμετωπίζει σήμερα το φάσμα μιας ολοκληρωτικής επίθεσης εναντίον του. Όσα εμείς τότε γλιτώσαμε, τώρα επανέρχονται σε πολύ χειρότερη μορφή από το “Μνημόνιο της Αριστεράς”, που η χώρα αποδέχθηκε κολλημένη στο τοίχο ώστε να αποφύγει την απόλυτη καταστροφή.

* Ήδη, το γάλα θα πωλείται με χρονική διάρκεια κατά το δοκούν, οπότε με την κατάργηση των ποσοστώσεων στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα κατακλυστεί από γερμανικό, γαλλικό, ολλανδικό γάλα.

* Ήδη, καταργείται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

* Ήδη, η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες από 27,5% αυξάνεται στο 75%.

Και αυτά είναι μόνον η αρχή. Γιατί έπονται η αύξηση της φορολόγησης των αγροτών στο 20% και 26%, η εκτόξευση των εισφορών στον ΟΓΑ, η φορολόγηση των επιδοτήσεων.

Αυτός είναι ο λογαριασμός των αυταπατών, του ψεύδους, του άκρατου λαϊκισμού, που δυστυχώς στα δίχτυα του έπιασε και πολλούς αγρότες.

Η ελπίδα, όμως, να σωθεί οτιδήποτε μπορεί να σωθεί δεν έχει χαθεί. Η δυνατότητα να αντικατασταθούν ολέθρια μέτρα του μνημονίου Τσίπρα/Καμμένου με ισοδύναμα τον προσεχή Οκτώβριο δεν έχει χαθεί.

Αρκεί οι ίδιοι οι παραγωγοί, οι ίδιοι οι πολίτες να αντιληφθούν ότι τα ψέματα τα πληρώσαμε πολύ ακριβά. Να αντιληφθούν ότι έπειτα από αυτή την άσχημη περιπέτεια των τελευταίων μηνών πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Μια κυβέρνηση που με στόχευση και σοβαρότητα θα προωθήσει ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, στον πυρήνα του οποίου θα έχει την ενίσχυση παντί τρόπω της πρωτογενούς παραγωγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass