Από το χωράφι στον δρόμο…

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 15:00

Σε μαζική συμμετοχή των αγροτών στα μπλόκα που θα στηθούν σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί στον κόμβο Γαλήνης και στα Φάρσαλα στον νομό Λάρισας και στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα στις 12 το μεσημέρι καλούν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, ως πρώτο βήμα διεκδίκησης και ικανοποίησης των αιτημάτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις σε επαρχίες και χωριά του Νομού τις επόμενες μέρες, ενώ την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για να αποφασισθεί η ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στους δρόμους, με πιθανότερο το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων είναι το ακόλουθο:

-Τιμές σε όλα τα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

-Άμεση μείωση στο κόστος παραγωγής σε μέσα και εφόδια και όχι συνεχής αύξηση όπως έγινε με τα τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Σεπτέμβριο. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το παίρνουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι.

-Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, να μην πληρώνουμε εισφορές για την υγεία και πρόνοια αλλά να γίνονται με ευθύνη του κράτους καθώς είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Συντάξεις αξιοπρέπειας και όχι πείνας στους αγροτοκτηνοτρόφους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να ασφαλίζει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να δοθούν άμεσα τα χρωστούμενα, δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2019. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Στο μεταξύ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά, για τα οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όπως ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις, μη καταβολή αγροτικού πετρελαίου, ανοιχτές τιμές διάθεσης προϊόντων, αυξημένο κόστος παραγωγής, ρωσικό εμπάργκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass