Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο Τυρνάβου

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 20:15

Με το κεφάλι ψηλά και περήφανοι για τη δυναμική και πολύ μεγάλη παρουσία τους, οι Τυρναβίτες αγρότες και αμβυκούχοι αμπελοκαλλιεργητές - στεμφυλοπαραγωγοί αποχώρησαν από το μπλόκο Τυρνάβου, αφού πρώτα έστειλαν μηνύματα για τα δίκαια αιτήματά τους προς την κυβέρνηση, αλλά και προς κάθε άλλη υπεύθυνη αρχή εντός της χώρας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αγρότες του Τυρνάβου, του Δαμασίου αλλά και των ευρύτερων περιοχών του Δήμου έδωσαν ακόμα έναν δίκαιο και δυναμικό αγώνα στον δρόμο με τα τρακτέρ τους για μία εβδομάδα, με κύριο σκοπό να αναδείξουν τα προβλήματά τους και να διεκδικήσουν λύσεις από την κυβέρνηση γι’ αυτά που είναι το κόστος παραγωγής, το πετρέλαιο, το ρεύμα, οι σπόροι, τα λιπάσματα, ο ΕΛΓΑ, οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, η αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στη Ρωσία.

Σε σχετική ανακοίνωση με την αναστολή του μπλόκου οι Τυρναβίτες αγρότες μέλη των τοπικών αγροτικών συλλόγων και του Συλλόγου Αμβυκούχων αμπελουργών Στεμφυλοπνεύματος Τσίπουρο Τυρνάβου σημειώνουν ότι: « κυρίως όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων ημερών ήταν σχετικά με την ονομασία του τσίπουρου, την οποία παράνομα και καταχρηστικά η κυβέρνηση αφαιρεί από τους αμπελουργούς-διημέρους. Λόγω της πίεσης του αγώνα τους, το Υπουργείο δέχτηκε να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου μαζί τους και συγκεκριμένα την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, όπου θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση. Εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου, Δαμασίου αλλά και του συλλόγου των αμβυκούχων θα παραστούν στη συνάντηση».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass