«Αμεσα μέτρα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων»

ΖΗΤΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 15:24

Έντονη κριτική στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, ο οποίος «ανακοίνωσε μέτρα στήριξης της ιχθυοκαλλιέργειας, επί της ουσίας πρόκειται για μια και μόνο μεγάλη επιχείρηση, καθώς και για μεγάλους αλιείς, αλλά δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για κτηνοτρόφους, παραγωγούς λαϊκών αγορών, ζημιές, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, που εκκρεμούν από το 2019, πανάκριβο αγροτικό ρεύμα που το αύξησε η κυβέρνηση της ΝΔ τον Σεπτέμβριο» ασκεί με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για μια ακόμη φορά εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού. Οι εξαγγελίες για να πληρωθεί 2 μήνες αργότερα η εισφορά του ΕΦΚΑ για τον Φεβρουάριο ή η παράταση του ΟΣΔΕ, που ούτως ή άλλως κάθε χρόνο γίνεται αποτελούν «χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς» αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή των Μπλόκων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή «επάξια ο κ. Βορίδης κερδίζει τον τίτλο του υπουργού των επιχειρηματιών και όχι των αγροτών και κτηνοτρόφων. Οι σημερινές εξαγγελίες του είναι σε πλήρη εναρμόνιση με όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει αποφασίσει ο ίδιος και η κυβέρνηση για τους επιχειρηματίες. 600 εκατ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο και επιστροφή ΕΦΚ σε βιομήχανους, εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους. Νόμος για τους συνεταιρισμούς που δίνει από το «παράθυρο» τον έλεγχο τους στους επιχειρηματίες με το 35% που ψήφισαν. Τη συγκρότηση των διεπαγγελματικών οργανώσεων που εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των βιομήχανων και εμπόρων. Προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Ο κ. Βορίδης και η κυβέρνηση σαν γνήσιοι θιασώτες της «αγοράς» τα παραπέμπουν όλα στη λειτουργία της αγοράς, την «προσφορά και ζήτηση» και με αυτό το επιχείρημα δικαιολογείται και η τεράστια αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος του ελληνικού λαού σε μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κ.λπ. που είναι για την προστασία του. Τώρα λόγω του κορονοϊού ας αναλάβουν και την ευθύνη της δυσλειτουργίας της «αγοράς» και να πάρουν μέτρα στήριξης όλων όσοι πλήττονται από τον κορονοϊό και όχι μόνο για τις επιχειρήσεις». Η ανακοίνωση της Επιτροπής καταλήγει με αναφορά σε 9 συγκεκριμένα αιτήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass