Ο κορονοϊός «χτύπησε» και τα σαλιγκάρια!

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 20:00

Ανοιχτή επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού δεν απαντήθηκε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα, απέστειλαν οι εκτροφείς σαλιγκαριών, με την οποία ζητούν στήριξη των επιχειρήσεών τους, λόγω μείωσης της εξαγωγής των σαλιγκαριών σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

Αναλυτικότερα, η επιστολή, την οποία υπογράφει εκ μέρους των Ελλήνων εκτροφέων σαλιγκαριών ο κ. Αναστάσιος Υψηλάντης (ιδιοκτήτης και εκπρόσωπος της ΑΓΡΟΦΑΡΜΑ) αναφέρει τα εξής: "Βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες μια πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Ο πλανήτης ολόκληρος παρακολουθεί με ανησυχία την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού (covid -19). Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι απαιτείται και στη χώρα μας εδώ και τώρα και με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα μέτρα που θα αποτρέψουν τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, που, εάν δεν επιτευχθεί πολύ σύντομα, θα εξελιχθεί σε μια υγειονομική βόμβα που πολύ δύσκολα θα είναι ανατάξιμη. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ένα επίσης σημαντικό θέμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τρέχουσα κατάσταση. Αυτό της επιδείνωσης της πραγματικής οικονομίας. Δυστυχώς μετά από μια υπερδεκαετή περίοδο μνημονίων, λιτότητας και σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής η κατάσταση της Οικονομίας δεν είναι αυτή που θα μπορούσε να μας κάνει τουλάχιστον αισιόδοξους. Παρά την έξοδο από τα μνημόνια και τη μερική αποκατάσταση της κανονικότητας, που πέτυχε η προηγούμενη Κυβέρνηση, η κατάσταση της Οικονομίας παραμένει επισφαλής. Προστίθεται δε τώρα ο πλήρης μηδενισμός του τζίρου, στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων, και όχι μόνο σε αυτές που έκλεισαν με εντολή της Κυβέρνησης. Ο κλάδος μας στερείται ενός Πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου και αριθμεί λίγους εκτροφείς. Αυτοί οι λίγοι όμως εξάγουμε σχεδόν το σύνολο της παραγωγής μας, και όπως ίσως θα γνωρίζετε κύριες χώρες εξαγωγής σαλιγκαριών είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Δεν χρειάζεται ανάλυση για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι εξαγωγές στις χώρες αυτές έχουν μηδενισθεί από τα μέσα Φεβρουαρίου, και βέβαια δεν προβλέπεται καμιά αναστροφή του κλίματος για το τρέχον έτος».

Και η επιστολή των εκτροφέων σαλιγκαριών καταλήγει: "Ζητούμε λοιπόν από τον υπουργό Οικονομίας και τους συναρμόδιους υπουργούς: Άμεση ένταξη των επιχειρήσεών μας στις προς στήριξη επιχειρήσεις. Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ που λόγω εξαγωγών είναι πιστωτικός και παρακρατείται για χρόνια. Χρηματοδοτική ενίσχυση για συνέχιση της λειτουργίας μας και επάνοδο στις εξαγωγές από το 2021. Κατάργηση για το 2020 τουλάχιστον της προκαταβολής φόρου".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass