Πολλά τρακτέρ -παρελκόμενα στα Σχέδια Βελτίωσης

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 19:54

Μέχρι τις 12 Ιουνίου παρατάθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η προθεσμία υποβολής ενδικοφανών προσφυγών (ενστάσεων) για το υπομέτρο 4.1 και τις δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 (Σχέδια Βελτίωσης).

Στη Θεσσαλία έχουν υποβληθεί 446 δηλώσεις. Ωστόσο, η ανησυχία μελετητών και επενδυτών είναι μήπως οι συνεχείς παρατάσεις που δίνονται, καθυστερήσουν την υποβολή της πρώτης αίτησης πληρωμής, (αναμένεται το φθινόπωρο), εξέλιξη σημαντική, μετά και την έλλειψη ρευστότητας που χαρακτηρίζει τις περισσότερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις, μετά τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη ΔΑΟΚ το 70% περίπου των αιτήσεων αφορούν στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού (γεωργικών ελκυστήρων) και των παρελκόμενων (άροτρα, ψεκαστικά) και το υπόλοιπο ποσοστό την εγκατάσταση νέων φυτειών κυρίως δέντρων. Στην κατηγορία των κτηνοτρόφων, οι υποβληθέντες φάκελοι αφορούν στην αγορά αρμεκτηρίων. Σχετικά με την αγορά τρακτέρ, στις παραδοσιακές καλλιέργειες το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης είναι σε αυτά με μεγάλη ιπποδύναμη, ενώ στις περιοχές στις οποίες κυριαρχούν τα δέντρα, τα μικρής ιπποδύναμης και τα μικρά ψεκαστικά, όπως επίσης νέες πλατφόρμες συγκομιδής, τουρμπίνες κλπ. Το προφίλ των χιλίων επενδυτών από τη Θεσσαλία είναι αγρότες νεαρής ηλικίας που κατέχουν- κληρονόμησαν μεγάλες εκτάσεις, μέρος των οποίων αναπτύσσονται καινοτόμες σε επενδύσεις. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει σημαντικά όσους σκόπευαν έτσι κι αλλιώς να προχωρήσουν σε προμήθεια νέου εξοπλισμού και χρειάστηκαν ένα μέρος του προϋπολογισμού για να υλοποιήσουν την επένδυση. Αντιθέτως όσοι προσδοκούσαν αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση για να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσης, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα και κάποιοι εξ αυτών να μην εκτελέσουν τελικά το πρόγραμμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass