Αγροτικό Ημερολόγιο

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2020 21:21
Φυσικά και θα έφευγε με δώρα από τον Τύρναβο  ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας Φυσικά και θα έφευγε με δώρα από τον Τύρναβο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας

Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

Κηδεύεται σήμερα ο Αλέκος Λαχανάς
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Γαλήνη Λάρισας θα τελεστεί σήμερα στις 11:00 π.μ. η κηδεία του αντιπροέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Αλέκου Λαχανά. Η σορός του θα βρίσκεται στον χώρο του ναού στις 10:30.

received_997288297387543.jpgΗ Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με ανακοίνωσή της τονίζει πως «με θλίψη και οδύνη αποχαιρετά τον συνάδελφο Αλέκο Λαχανά, μέλος της Γραμματείας, αντιπρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Πλατυκάμπου. Ο Αλέκος Λαχανάς είχε ενεργή συμμετοχή και δράση στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς επί συνεχή χρόνια, με πρωτοπόρο ρόλο από τα μεγάλα μπλόκα το 1995 και μετέπειτα και πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στο αγροτικό κίνημα της Λάρισας. Αποχαιρετάμε με θλίψη έναν συνεπή αγωνιστή για τα δίκια της αγροτιάς που έδινε πάντα με μαχητικότητα και αυταπάρνηση τη μάχη μέσα από τις γραμμές του οργανωμένου αγροτικού κινήματος. Ο Αλέκος πίστευε ακράδαντα ότι η οργάνωση στους Αγροτικούς Συλλόγους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, οι συντονισμένοι αγώνες είναι ο δρόμος για να έχουμε αποτελέσματα στις διεκδικήσεις μας. Δίνουμε υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μας, για το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, τη συσπείρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στους συλλόγους, την ανάπτυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων αφού όπως και ο ίδιος πίστευε, μόνο οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα».

Ενδικοφανείς προσφυγές πληρωμής του «Κομφούζιο»
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής 2ης Εκκαθάρισης για το έτος 2019 της δράσης 10.1.08 (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)«Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων » ( 1η Πρόσκληση - 3ο έτος εφαρμογής) και ( 2η Πρόσκληση - 2ο έτος εφαρμογής), δύνανται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφορικού Συστήματος υποστήριξης της υλοποίησης της δράσης, στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M1018/ κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών πρόσβασης. Με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί δύνανται να προβούν σε διόρθωση προφανών σφαλμάτων που αφορούν στα παραστατικά συμμόρφωσης ή/και να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή εκκαθάρισης. Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιούνται από το Πληροφορικό Σύστημα οι διασταυρωτικοί έλεγχοι.

Εξυγίανση και αποζημίωση ΕΛΓΑ
Στην προσπάθεια νοικοκυρέματος του Οργανισμού εστίασε την τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας κατά τη διάρκεια των επαφών του στο Δημαρχείο Τυρνάβου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας «υπάρχει μία οικονομική στενότητα του οργανισμού, καθώς τα ετήσια λειτουργικά έξοδα ανέρχονται σε 170 εκατομμύρια ευρώ, οι καταβληθείσες αποζημιώσεις πέρυσι έφτασαν τα 185 εκατομμύρια, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μόλις 130 εκατομμύρια. Υπενθύμισε ότι «από το 2010 ο Οργανισμός τελούσε υπό την εποπτεία της Τρόικας, η οποία είχε καταστήσει σαφές στον Οργανισμό ότι θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις με βάση τις εισφορές. Αυτό σημαίνει κούρεμα και οριζόντια περικοπή, κάτι το οποίο δεν είναι στις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΑ. Αναζητούμε κάθε δυνατή λύση, αλλά πρωτίστως προέχει το νοικοκύρεμα του οργανισμού, πάντα στο πλαίσιο του αυστηρού νομικού πλαισίου». Αναφορικά με τις εκκρεμότητες του ΄19, ο κ. Δούκας ανέφερε ότι «το υπόλοιπο 35% θα καταβληθεί μέχρι τέλος Αυγούστου». Διευκρίνισε ακόμα ότι «μια πιθανή εμπλοκή ιδιωτών στον οργανισμό, δεν σημαίνει και ιδιωτικοποίησή του».
Συντονιστής των επαφών του κ. Δούκα με τους φορείς του Τυρνάβου ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας, ο οποίος προγραμμάτισε ξεχωριστές συναντήσεις, λόγω των περιορισμών του COVD 19, αφού έπρεπε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Τον κ. Δούκα συνόδευαν στον Τύρναβο, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντος και ο επόπτης νομού Λάρισας κ. Σπανός.

Δικαίωση Γιάννη Γκουρομπίνου
Δικαιωμένος από την αυξητική τάση που παρατηρείται στην αγορά για το αιγοπρόβειο γάλα, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννης Γκουρομπίνος, ο οποίος όταν όλοι συζητούσαν για το ποσό της αποζημίωσης που θα δοθεί στους κτηνοτρόφους για την απώλεια κεφαλαίου που είχαν από τον κορονοϊό το Πάσχα, εκείνος με δηλώσεις του υποστήριζε πως «το ζητούμενο δεν είναι αν το ποσό της αποζημίωσης κυμανθεί στα τέσσερα ή πέντε ευρώ, αλλά η υπεραξία στην τιμή του προϊόντος. Δεν θα σωθούμε ούτε από αποζημιώσεις, ούτε από επιδόματα. Αν όμως η αγορά πληρώσει την προστιθέμενη αξία του προϊόντος που παράγουμε, θα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κτηνοτρόφος από το Βλαχογιάννι.
Μάλιστα στην συνάντηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, δήλωσε με νόημα ότι «οι κτηνοτρόφοι είναι περήφανοι και για αυτό, παρά τον εμπαιγμό που υφίστανται, συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους».

Αντιπρόσωπο στην ΚΕΟΣΟΕ εκλέγουν στον Τύρναβο

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπου στην ΚΕΟΣΟΕ, θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Κυριακή 5 Ιουλίου ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, ο οποίος καλεί τα μέλη του στη δεύτερη εξ’ αναβολής, έκτακτη γενική συνέλευση στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Εμμανουήλειου Πνευματικού κέντρου Τυρνάβου. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χρήστος Τσιτσιρίγκος αναμένεται να είναι ο αντιπρόσωπος για την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων.

Δελτίο καιρού
Η πολλή ζέστη δίνει σιγά σιγά τη σκυτάλη στην αστάθεια που έως και την Κυριακή θα καλύψει μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων μακριά από τη θάλασσα. Αναλυτικότερα σήμερα Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 22 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται καλοκαιρία με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει σημαντική πιθανότητα για μπόρα η καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Από το απόγευμα της Κυριακής τα σύννεφα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στα πεδινά τμήματα 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass