Π. Μουτσινάς: «Απαράδεκτη καθυστέρηση στις καταβολές, για στήριξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας»

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2014 19:41 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:50

 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Κατά κοινή ομολογία, υπάρχει η ανάγκη στήριξης των ποιοτικών προϊόντων της χώρας μας, όπως είναι τα προϊόντα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Στο πνεύμα αυτό, μετά από διάφορες εξαγγελίες του ΥπΑΑΤ κατά το 2011, δρομολογήθηκε από τις αρχές του 2012 σχετικό πρόγραμμα, στην αρχή για την βιολογική γεωργία και στη συνέχεια για τη βιολογική κτηνοτροφία.

Μέχρι σήμερα όμως, δηλαδή δυόμισι  χρόνια μετά, δεν έχει γίνει καμία χρηματική καταβολή στους δικαιούχους και μάλιστα για ένα πρόγραμμα το οποίο δεν αποτελεί ενίσχυση αλλά αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος.

Το αποκορύφωμα επίσης του εμπαιγμού τον οποίο υφίστανται οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων είναι, σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών και κτηνοτρόφων, ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλουν σε μελετητές και φορείς πιστοποίησης ποσά που αγγίζουν το 30% ή και 40% της αναμενόμενης καταβολής μέσω του προγράμματος.

Καθίσταται προφανές λοιπόν ότι με κυβερνητική ευθύνη, δημιουργούνται ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα σε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και δυναμικό κλάδο της ελληνικής παραγωγής,  αντί να στηριχθεί όπως του αξίζει.

Κατόπιν των ανωτέρω,   

ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Για ποιο λόγο, και με τίνος ευθύνη, υπάρχει αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση στις καταβολές, για στήριξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας;

2. Τι ενέργειες θα κάνει για να ξεκινήσουν άμεσα οι καταβολές των οφειλομένων στους δικαιούχους οι οποίοι κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass