«Σφαγή» στις εκλογές της Διεπαγγελματικής Βάμβακος

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 15:20
O Αχ. Λιούτας  πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων O Αχ. Λιούτας πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων

Ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Φωτεινός είναι τελικά ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, μετά τη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης που έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της στη Λάρισα, διαψεύδοντας τις φήμες που μιλούσαν για επικράτηση του προέδρου της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Λιούτα.


Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την παραίτηση του τελευταίου από τη Διοίκηση, καταγγέλλοντας τους εκκοκκιστές.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές, βάσει του καταστατικού της ΔΟΒ έγιναν σε δύο κάλπες, στην πρώτη ψήφισαν οι 10 αντιπρόσωποι των παραγωγών-συνεταιριστών και στη δεύτερη οι εκπρόσωποι των εκκοκκιστών. Στόχος, να εκλεγεί το νέο 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο στη νέα του θητεία θα έχει πρόεδρο παραγωγό-συνεταιριστή. Στην απερχόμενη διοίκηση, πρόεδρος ήταν ο εκκοκκιστής Β. Μάρκου. Στις τάξεις των παραγωγών-συνεταιριστών είχαν δημιουργηθεί δύο ομάδες. Η πρώτη αποτελούνταν από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα, τον Γ. Καραΐσκο από τον Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών, τον Καρδιτσιώτη παραγωγό Βασ. Γιαννάκο και τον Φ. Καχπάνη (Σέρρες). Η δεύτερη ομάδα αποτελούνταν από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λαμίας Θαν. Παπαθανασόπουλο, Ν. Κουρκούτα (Κομοτηνή), Φωτεινό (Θες/νίκη) και Στ. Νταούκα (Βέροια). Όπως ήταν λογικό η πίτα θα μοιράζονταν στα δύο. Έτσι και έγινε. Από πέντε ψήφους έλαβε η τετράδα Λιούτα, ενώ έσπασε η τετράδα Παπαθανασόπουλου, καθώς οι 3 πρώτοι έλαβαν από 5 ψήφους και ο κ. Νταούκας 4. Ακολούθησε κλήρωση μεταξύ των ισοψηφισάντων, η οποία ανέδειξε τυχερούς τους Λιούτα, Καραΐσκο, Φωτεινό και Κουρκούτα. Επίσης η κάλπη των εκκοκκιστών έβγαλε το «κουαρτέτο» Β. Μάρκου, Δημ. Πολύχρονο, Αντ. Σιάρκο, Πρόδρ. Ουσουλτζόγλου.
Στην κρίσιμη ψηφοφορία της Παρασκευής για τη συγκρότηση σε Σώμα, η τετράδα των εκλεγμένων εκκοκκιστών, μαζί με τον εκπρόσωπο των παραγωγών-συνεταιριστών από την Κομοτηνή Ν. Κουρκούτα ψήφισαν τον κ. Φωτεινό, ενώ ο Τρικαλινός συνδικαλιστής Αχ. Λιούτας έλαβε μόλις 2 ψήφους, τη δική του και του Λαρισαίου παραγωγού Γ. Καραΐσκου.
Αναλυτικότερα το νέο Δ.Σ. της ΔΟΒ έχει ως εξής: Πρόεδρος κ. Φωτεινός (ΕΑΣ Θεσ/νίκη), αντιπρόεδρος Αντώνης Σιάρκος (εκκοκκιστής - Θράκης), γραμματέας Ν. Κουρκούτας (παραγωγός-Ενωση Κομοτηνής), ταμίας Πρόδρ. Ουσουλτζόγλου (εκκοκκιστής-Βέροιας).
Να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση του Αχιλλέα Λιούτα από τη διοίκηση, τη θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών, παραγωγός από την Καρδίτσα Βασίλης Γιαννάκος.ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΛΙΟΥΤΑΣ
Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων Αχ. Λιούτας σημείωσε τα εξής: Οι εκκοκκιστές δεν συγχώρεσαν τη σθεναρή μου στάση στην πρόταση του πρώην προέδρου της ΔΟΒ να εισηγηθούμε ως Διαπαγγελματική, τη μείωση του ΦΠΑ στο βαμβάκι από το 24 στο 13 τοις εκατό, γεγονός το οποίο θα είχε ολέθριες συνέπειες για το εισόδημα των παραγωγών, που απετράπη όταν απείλησα να παραιτηθώ από αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Παρότι στις εκλογές των παραγωγών η ομάδα μου πλειοψήφησε τελικά επέβαλαν τον πρόεδρο της αρεσκείας τους πάρα την αρχική συμφωνία ότι οι παραγωγοί θα επέλεγαν μόνοι τους τον πρόεδρο. Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συναινέσω σε αντιδημοκρατικές λογικές και διαδικασίες, οπότε και παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΒ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass