Πιλοτική εφαρμογή συγκομιδής - ανάλυσης σίτου

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2021 13:20

Η εταιρεία Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ συνεχίζοντας τις παραδόσεις των καινούργιων θεριζοαλωνιστικών μηχανών CLAAS LEXION, συνδιοργάνωσε μαζί με την εταιρεία ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, μία πιλοτική δοκιμή τηλεματικής εφαρμογής συγκομιδής και ανάλυσης παραγωγής σταριού, σε πειραματικά αγροτεμάχια τεσσάρων διαφορετικών ποικιλιών. Για τη συγκομιδή τους, χρησιμοποιήθηκε η υπερ-εξοπλισμένη LEXION 6800 του επαγγελματία αλωνιστή και παραγωγού Γιάννη Μπακαλόπουλου από το Αχίλλειο Λάρισας που πρόσφατα απέκτησε.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της νέας σειράς θεριζοαλωνιστικών μηχανών που φέρουν το επαναστατικό σύστημα αλωνισμού APS SYNFLOW με 6 άλογα. Η συγκεκριμένη μηχανή της δοκιμής «φοράει» πλούσιο προαιρετικό εξοπλισμό καθώς ο Γιάννης Μπακαλόπουλος με εμπειρία χρόνων, επέλεξε για τη μηχανή του τα μέγιστα των συστημάτων άνεσης, εργονομίας και ακρίβειας.
 Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Χίγκας, που ήταν παρών στη δοκιμή του αλωνισμού ανέφερε: «Περιμέναμε αρκετό καιρό για να επιβεβαιώσουμε στα ελληνικά χωράφια τις πραγματικές δυνατότητες της καινούργιας LEXION. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εξαντλητικά, ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα μοντέλα που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα και σε συνθήκες που κυριαρχούν στα περισσότερα μέρη της χώρας μας. Υπήρξαν σημεία που αλωνίσαμε 1.200kg/στρέμμα με ταχύτητα 6km/h με χαρακτηριστική άνεση και πεντακάθαρο καρπό. Όταν αυτό συνδυάζεται με μέση κατανάλωση 1,1lit/στρέμμα, αλλά και με μηδενικές απώλειες, τότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Αυτό ακούμε και από τους υπόλοιπους πελάτες μας που εδώ και μέρες δουλεύουν τις καινούργιες τους μηχανές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass