Συμβουλές για ψεκασμούς στις ροδακινιές

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2021 13:40

Χρήσιμες συμβουλές σε καλλιεργητές ροδακινιάς που συμμετέχουν στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης παρέχει στα μέλη του ο ΑΣ “Γαία Φρούιτ” Δέντρων Τυρνάβου, με αφορμή τους ψεκασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με τον γεωπόνο του ΑΣ «όλες οι μεσοπρώιμες ποικιλίες, στις 25-20 και στις 10-8 ημέρες πριν τη συγκομιδή τους, να καλύπτονται με εντομοκτόνα που έχουν παράλληλη δράση ενάντια στην καφέ βρωμούσα, σύμφωνα με την Οδηγία No 17 και ενάντια στη μονίλια να γίνει εφαρμογή των Οδηγιών No 15 και No 16.
Όπου εφαρμόζεται το Κομφούζιο να γίνονται τακτικοί ψεκασμοί με διαφυλλικό θείου ασβεστίου και εφόσον δεν παρατηρούνται προσβολές, δεν είναι απαραίτητη καμία επέμβαση με εντομοκτόνα στις όψιμες ποικιλίες.
Οι παραπάνω δοσολογίες είναι ανα 100 λίτρα νερό. Να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες της ετικέτας του φυτοφαρμάκου πριν τον ψεκασμό.
Μην παραλείπετε να φοράτε γάντια, μάσκα και φόρμα ακόμη και κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του ψεκαστικού διαλύματος.
Διαχειριστείτε σωστά τα κενά συσκευασίας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Μη ρυπαίνετε με τα φυτοφάρμακα το νερό ύδρευσης και άρδευσης. Αποφεύγετε να ψεκάζετε όταν αναμένεται παγετός ή παρατεταμένες βροχοπτώσεις. Μην ψεκάζετε με αέρα ή όταν αναμένεται βροχή. Τηρείτε πάντα τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής.
Να θυμάστε ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε απόσταση 2 μέτρων από τις όχθες υδάτινων όγκων (ποταμιών, λιμνών, καναλιών άρδευσης ή στράγγισης) και 1 μέτρου από φυσικούς χώρους, φυτοφράκτες και δάση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass