Στα 43 λεπτά η πώληση του σιταριού

ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΧΑΛΚΗΣ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2021 21:30

Στην υψηλότερη τιμή πανελλαδικά, που αποτυπώνει και το ράλι τιμών που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, πουλάει το σιτάρι του ο Συνεταιρισμός Χάλκης.


Η Διοίκηση αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για τις αποθηκευμένες ποσότητες των σιτηρών που διαθέτει, με τιμή πώλησης τα 43 λεπτά (42 λεπτά τιμή παραγωγού).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Μέρα «μετά το αυξημένο ενδιαφέρον των αγορών για τα σιτηρά, αποφασίσαμε να πουλήσουμε τις εναπομείνασες ποσότητες με 43 λεπτά. Κάποιοι παραγωγοί παραμένουν διστακτικοί, αναμένοντας περαιτέρω άνοδο των τιμών. Άλλοι που έχουν ανάγκη τα χρήματα εμφανίζονται θετικοί».
Υπενθυμίζεται ότι αρχές Αυγούστου ο Συνεταιρισμός πούλησε 500 τόνους με 30 λεπτά, προ ημερών άλλους 200 τόνους με 38 λεπτά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση των ιδιωτών στη νέα αυξημένη τιμή.
Οι στρεμματικές αποδόσεις φέτος, στην ευρύτερη περιοχή της Χάλκης ήταν ικανοποιητικές (μέση στρ. απόδοση 500- 550 κιλά), ενώ συνολικά στις αποθήκες του ο Συνεταιρισμός είχε συγκεντρώσει 2.300 τόνους. Χρήση των αποθηκευτικών χώρων του Συνεταιρισμού κάνουν και τρεις παραγωγοί μέλη του, οι οποίοι αλώνισαν πάνω από 800 τόνους και οι οποίοι πουλούν μεμονωμένα.
Υπενθυμίζεται ότι στον κάμπο πολύ νωρίς, ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου πούλησε με 28,5 λεπτά το κιλό, η ΕΑΣ Βόλου 34 λεπτά (32 λεπτά τιμή παραγωγού), ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου ο Συνεταιρισμός Νίκαιας θα βγάλει νέα πρόσκληση, τόσο για τα συμβολαιακά, όσο και για τα ελεύθερα σιτηρά. Στις 15 Ιουλίου η πρώτη πρόσκληση αφορούσε τιμή παραγωγού 27 λεπτά!

Ρεπ.: Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass