Δήλωση συγκομιδής για οινοστάφυλα

Ποιοι αμπελουργοί απαλλάσσονται

Δημοσίευση: 22 Νοε 2021 16:35

Όλοι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρύγου να υποβάλουν δήλωση συγκομιδής.

Η υποβολή της γίνεται μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Νοεμβρίου 2021. Όπως προβλέπεται από την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία η δήλωση συγκομιδής αφορά την πραγματική ποσότητα που συγκομίσθηκε και τον ακριβή προορισμό της παραγόμενης ποσότητας με παραστατικά - δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τα δηλωθέντα στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπεύθυνη δήλωση στοιχείων, η οποία συμπληρώνεται με ατομική ευθύνη του υπόχρεου αμπελουργού οινοποιήσιμων ποικιλιών και σε περιπτώσεις δήλωσης ψευδών στοιχείων ή απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων, προβλέπονται κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 8 της ίδιας απόφασης απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής μόνο οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες των οποίων το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης είναι μέχρι και ένα (1) στρέμμα. Όλοι οι αμπελοκαλλιεργητές οι οποίοι δηλώνουν στη δήλωση συγκομιδής τους παραγωγή οίνου υποχρεούνται στη συνέχεια να υποβάλουν στην ίδια υπηρεσία του ΥπΑΑΤ δήλωση παραγωγής. Δεν υποχρεούνται σε κατάθεση δήλωση παραγωγής μόνο οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου ή μέλη οργάνωσης παραγωγών αμπελοοινικού τομέα που παραδίδουν το σύνολο ή μέρος της παραγωγής τους στο συνεταιριστικό οινοποιείο ή στο οινοποιείο στο οποίο παραδίδει η εν λόγω οργάνωση παραγωγών. Οι εν λόγω αμπελουργοί διατηρούν το δικαίωμα παρασκευής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα με οινοποίηση για οικογενειακή κατανάλωση εφόσον τα εν λόγω συνεταιριστικά οινοποιεία ή ομάδες υπέχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης παραγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass