ΚΕΟΣΟΕ: Άδικη η απόφαση για αναδιάρθρωση αμπελώνων

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 18:23

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης του αμπελοοινικού κλάδου, για ένα θέμα που αν και είναι οφθαλμοφανές, δεν βρίσκει ευήκοα ώτα. Σύμφωνα με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προιόντων «πρόκειται για την απαράδεκτη

αντιμετώπιση της είσπραξης επιδοτήσεων για την Αναδιάρθρωση και Μετατροπή αμπελώνων, η οποία από την ΑΑΔΕ αντιμετωπίζεται ως εισοδηματική ενίσχυση (και όχι ως επένδυση, όπως πραγματικά είναι), με αποτέλεσμα οι αμπελουργοί (ως αγρότες του ειδικού καθεστώτος) που εισέπραξαν το 2021 την επιδότηση για την αναδιάρθρωση, εφόσον οι συνολικές του επιδοτήσεις υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης για την Αναδιάρθρωση αμπελώνων), να υποχρεώνονται να υποβάλουν αίτηση μετάταξης στο κανονικό καθεστώς, έως τις 30 Ιανουαρίου 2022. Για τους αμπελουργούς, είναι άδικη, εξαιρετικά επικίνδυνη και οικονομικά επαχθής η ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, επειδή δεν αναγνωρίζεται από την ΑΑΔΕ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι η ενίσχυση της Αναδιάρθρωσης, έχει χαρακτήρα επενδυτικό και όχι εισοδηματικό. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι ο αμπελουργός αποτρέπεται πλέον να προβεί σε επενδυτικές δράσεις, πράξη που έχει απόλυτη ανάγκη ο αμπελοοινικός τομέας, αλλά και η ίδια η χώρα μας. Προφανώς και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει να παρέμβει άμεσα, ώστε να αρθεί αυτή η καταφανής παρανόηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass