×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/308330

Συντονίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ - ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2022 12:12

Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων όλης της Ελλάδας θα γίνει σήμερα Κυριακή, στη Νίκαια μετά από κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος ενιαίος συντονισμός. Η συνάντηση θα γίνει αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια η Σ.Ε. της Νίκαιας θα μεταβεί στον κόμβο, προκειμένου να ενημερώσει τους αγρότες και να συναποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Όπως έχουν κάνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες τα βασικά αιτήματά τους είναι:


*Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
*Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.), αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
*Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Σ.Ε. μπλόκου Νίκαιας: «Πρόκειται για συγκεκριμένα αιτήματα, ζωτικής σημασίας για τον αγροτικό κόσμο και δίκαια, που απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να εκτρέφουμε τα ζώα μας» και συνεχίζει αναφέροντας ότι «η μέχρι τώρα άρνηση της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει αυτά τα ζωτικά αιτήματά μας και η προσπάθειά της να μας σύρει σ’ έναν «διάλογο περί άλλων», αποπροσανατολιστικό κι αδιέξοδο, δείχνει ότι αδιαφορεί προκλητικά για την οξύτητα των προβλημάτων μας και μας αναγκάζει να αυξήσουμε κι άλλο την αγωνιστική πίεση, ώστε να την εξαναγκάσουμε ν’ αλλάξει «ντορό», αναφέρει η ανακοίνωση.
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί, τα μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα χύσουν γάλα στο ύψος της Εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης, όπου είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ των παραγωγών της επαρχίας.
*Χθες οι αγρότες των Δελερίων και Αργυροπουλίου κινήθηκαν με τα τρακτέρ τους στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την ΠΑΘΕ με την Εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, στο ύψος του Αμπελώνα, όπου και απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για λίγη ώρα.
ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Ο Σύλλογος Μεταλλοτεχνουργών Λάρισας & Περιχώρων, με ανακοίνωσή του στηρίζει, όπως σημειώνει, «τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι αγρότες στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα για ακόμα μια φορά».

Gallery άρθρου

{gallery}308330{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass