Οι μελισσοκόμοι «αγκάλιασαν» το Ηλεκτρονικό Μητρώο

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2022 18:40

Την αξία του Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και του Ελληνικού σήματος στο μέλι, ανέπτυξε μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και εμπλεκόμενους φορείς, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος

Κεδίκογλου. Στην ευρεία διάσκεψη, συμμετείχαν ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο υφΑΑΤ κατά την τοποθέτησή του υποστήριξε με θέρμη την ανάγκη να επικρατήσει διεθνώς το ελληνικό σήμα που αποτελεί ασπίδα προστασίας για το ελληνικό μέλι, προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδική ποιότητά του. Αναφερόμενος στις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις σημείωσε ακόμα ότι «η μόνη απάντηση είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος που θα αποδεικνύει τη γνησιότητά του με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει». Στην παρέμβασή του ο κ. Τζιτζινάκης παρουσίασε και ανέλυσε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, επισημαίνοντας ότι παρά τις αρχικές αντιδράσεις και δυσπιστίες που εξέφρασε μερίδα παραγωγών και φορέων, τελικά «ο κόσμος της μελισσοκομίας το αγκάλιασε», όπως είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την κατακόρυφη αύξηση τόσο του αριθμού των κυψελών που δηλώνονται, όσο και του αριθμού των μελισσοκόμων που εντάχθηκαν στο Μητρώο. «Θεσπίζεται και καθιερώνεται η μελισσοκομική ταυτότητα για όλους τους ενεργούς επαγγελματίες ως μέσον ταυτοποίησης, διακρίβωσης και διασταύρωσης των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτήν», εξήγησε και πρόσθεσε ότι: «Η κατοχή της εν λόγω ταυτότητας, θα είναι απαραίτητο στοιχείο κατά τη διαδικασία διακίνησης των μελισσοκομικών προϊόντων. Έχει στηθεί ένας αρκετά σοβαρός μηχανισμός αποτροπής δήλωσης ψευδών στοιχείων, με τον τρόπο αυτόν προστατεύονται οι συνεπείς μελισσοκόμοι, οι οποίοι δηλώνουν τα πραγματικά στοιχεία από εκείνους που δηλώνουν ψευδή. Στόχος είναι η πλήρης ψηφιοποίηση του μελισσοκομικού κλάδου», τόνισε. Οι μελισσοκόμοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στις ψηφιακές υπηρεσίες (πλατφόρμες) που βρίσκονται ανηρτημένες στο www.gov.gr και στο πόρταλ του ΥΠΑΑΤ (http://www.minagric.gr). «Στο Ηλεκτρονικό Μητρώο έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 46.750 μελισσοκόμοι, εκ των οποίων οι 20.761 έχουν κάνει αιτήσεις για 2.182.284 κατεχόμενες κυψέλες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass