Κατά της ακρίβειας, υπέρ των αγροτών το Δ.Σ. Λαρισαίων

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2022 15:50

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών και αντίστοιχα για την ακρίβεια και τις επιπτώσεις του κόστους ενέργειας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, εξέδωσε με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων.


Αναλυτικότερα τα ψηφίσματα αναφέρουν:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
«Οι αγρότες σε πανελλαδικό επίπεδο έχουμε κλιμακώσει τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται και πλήττουν κατάφωρα τον πρωτογενή τομέα. Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συμπαρασταθούν στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Ζητάμε: Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά).
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, ένα φαινόμενο παγκόσμιο που πλήττει και τη χώρα μας και που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και της παραγωγής με τις τιμές να εκτοξεύονται στην αγορά, με αποτέλεσμα τα ελληνικά νοικοκυριά να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται αυστηρά από το αυξημένο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών.
Ο πρωτογενής τομέας -γεωργοκτηνοτρόφοι- επωμίζεται δυσανάλογο μεγάλο κόστος από το κύμα ακρίβειας λόγω της ενεργειακής κρίσης (πετρέλαιο, ρεύμα κ.τλ.), καθώς και των εφοδίων (φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές).
Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι δημοτικές επιχειρήσεις βλέπουν τους λογαριασμούς ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη.
Το Δ.Σ. Λαρισαίων μετά από αυτό και βλέποντας τα σύννεφα του πολέμου να επισκιάζουν πάλι την Ευρώπη, αποφασίζει και ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με: μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά του ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους, μείωση ή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στην ενέργεια, ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού για την αποφυγή δημιουργίας καρτέλ.
Τέλος, ζητά από τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα στον τομέα της λιανικής πώλησης να προβούν σε εβδομάδα προσφορών (την τελευταία εβδομάδα του μήνα), για να ενισχύσουν και αυτές την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass