ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ:

Πληρωμές για μακροχρόνια παύση γαιών

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2022 15:40

«Η πληρωμή των δικαιούχων για το 2018 από το πρόγραμμα «Μακροχρόνιας Παύσης Γαιών» και για το 2020 από το πρόγραμμα «Δάσωσης Γαιών (ακακίες)», αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου του 2022. Οι όποιες καθυστερήσεις σημειώθηκαν λόγω των αυξημένων ελέγχων και επανεξέτασης ενστάσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταξύ της πληρωμής προκαταβολής (Οκτώβριο) και της εκκαθάρισης της ενιαίας ενίσχυσης τον Δεκέμβριο του 2021».


Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς, στον αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα, που του μετέφερε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παραγωγών κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, στην οποία αναλύθηκαν εκκρεμή ζητήματα αναφορικά με τις πληρωμές του Οργανισμού.  Ο κ. Μελάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Λαρισαίου πολιτικού για το άμεσο χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωσε πως «περί τα τέλη Μαρτίου θα καταβληθούν η συνδεδεμένη ενίσχυση στον σκληρό σίτο, η ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι, η εξόφληση υπολοίπων από γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα της περσινής χρονιάς, μετά και την έκδοση των αποφάσεων µε την έγκριση πίστωσης 15 εκατ. ευρώ για τη Νιτρορύπανση καθώς κι άλλες ενισχύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ».        
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ «την ανάγκη άμεσης τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους παραγωγούς, που έχουν ανάγκη τη ρευστότητα, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο, στην οποία έχουν ξεκινήσει ή προγραμματίζονται οι σπορές των εαρινών καλλιεργειών και καλούνται να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass