Στο Δ.Σ. της ΕΘΕΑΣ Τσιτσιρίγκος-Καραΐσκος

Στο Εποπτικό οι πρόεδροι του ΘΕΣΤΟ Χρ. Σουλιώτης και του «Γάλα Ελάς» Γ. Μηλιώνης

Δημοσίευση: 04 Απρ 2022 21:05
Ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της ΕΘΕΑΣ από δεξιά ο αντιπρόεδρος του Οινοποιητικού  Συνεταιρισμού Τυρνάβου Απόστ. Ευαγγελόπουλος, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Χρ. Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γαία Φρούιτ Δένδρων Τυρνάβου Χρ. Τασούλας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Ελάς) Γιώργος Μηλιώνης και ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρ. Σουλιώτης. Ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της ΕΘΕΑΣ από δεξιά ο αντιπρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Απόστ. Ευαγγελόπουλος, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Χρ. Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γαία Φρούιτ Δένδρων Τυρνάβου Χρ. Τασούλας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Ελάς) Γιώργος Μηλιώνης και ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρ. Σουλιώτης.

Του Γ. Ρούστα

Στη νεοσύστατη Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών (ΕΘΕΑΣ) και στην πρώτη αιρετή διοίκησή της κατάφεραν να εκλεγούν ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγκος και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων Θανάσης Καραΐσκος, ενώ στο Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρήστος Σουλιώτης  και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Ελάς) Γιώργος Μηλιώνης.
Οι δραστήριοι Συνεταιριστές του νομού, με την εκλογή τους στην τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση απέδειξαν ότι όχι μόνο χαίρουν εκτίμησης και αναγνωρισιμότητας στους κόλπους των συνεταιριστών της χώρας, αλλά και πως οι συνεταιρισμοί του κάμπου μπορούν να πρωτοστατήσουν στις εξελίξεις του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Αν μάλιστα καταφέρουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε επίπεδο νομού ή Θεσσαλίας, με στόχο τις μαζικές παραγγελίες λιπασμάτων και αγροεφοδίων, αλλά και παρεμβάσεων στις αγορές, τότε θα έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.


Να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση, όπως αυτή προέκυψε από τη Σαββατιάτικη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων της ΕΘΕΑΣ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο President της Αθήνας, αποτελείται από τον πρόεδρο Παύλο Σατολιά (Συνεταιρισμού Καλαβρύτων), τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Δημητρίου από τον ΑΠΣΙ «Πίνδος», ενώ στη θέση του β’ αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της οργάνωσης τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Χρήστος Γιαννακάκης από την Ημαθία. Τη θέση του γραμματέα αναλαμβάνει ο Θωμάς Κουτσουπιάς, ενώ ταμίας η Διάμαντω Κρητικού. Για το 21μελές Δ.Σ. της ΕΘΕΑΣ υπήρχαν 26 υποψηφιότητες (δεν εξελέγησαν μόλις 5 υποψήφιοι), ενώ για το Εποπτικό Συμβούλιο οι υποψήφιοι ήταν 10, εκ των οποίων εκλέχθηκαν 6 μέλη. Οι εγγεγραµµένες στο Μητρώο Αγροτών οργανώσεις είναι 187, εκ των οποίων µέλη της ΕΘΕΑΣ είναι 127.
ΟΜΙΛΙΕΣ
* Την αναγέννηση και ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού σηματοδοτεί το Συνέδριο της ΕΘΕΑΣ για την εκλογή διοίκησης, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του, μέσω διαδικτύου. «Είναι η αρχή της λειτουργίας του νέου πρότυπου συλλογικότητας και συνεργατισμού, του νέου υποδείγματος συνεταιρισμού», είπε ο κ. Γεωργαντάς, δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και στην ανάγκη έντονης και στέρεας αναπτυξιακής προοπτικής, κάτι που αποτυπώνεται και στο θετικό εμπορικό ισοζύγιο των δύο τελευταίων ετών, κατά περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.
* «Η σημερινή Γενική Συνέλευση, είναι μία μεγάλη στιγμή για το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας, γιατί σηματοδοτεί το τέλος μιας καθοδικής πορείας αποδιοργάνωσης και την έναρξη μιας νέας αρχής, μιας νέας πορείας ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Χρήστος Γιαννακάκης, υπογράμμισε τις ελλείψεις και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κατάρρευση του συνεταιριστικού μηχανισμού και παρουσίασε αναλυτικά τα επόμενα σχέδια και ενέργειες που η ΕΘΕΑΣ θα δρομολογήσει.
* «Σήμερα γίνεται πραγματικότητα η σύγκλιση συνεταιριστικών δυνάμεων σε μια κρίσιμη εποχή, όπου η μία κρίση διαδέχεται την άλλη δημιουργώντας προβλήματα», είπε στον χαιρετισμό του ο πρώην ΥπΑΑΤ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης. Επισήμανε ότι σε αυτήν τη φάση που διανύουμε δεν θα έπρεπε να απασχολεί μόνο το γεγονός αν θα υπάρξει επισιτιστική επάρκεια, αλλά ποιος θα μπορεί να συνεχίζει να παράγει και ποιος να αγοράζει.
* Βρισκόμαστε εδώ στην αφετηρία της ανασυγκρότησης του συνεταιριστικού κινήματος», τόνισε στη συνέχεια ο Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος για τα αγροτικά από το ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έκανε λόγο για το μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί στο συνεταιριστικό κίνημα. «Το κενό αυτό ήρθε τώρα να το καλύψει η ΕΘΕΑΣ, σημείωσε ο Ανδρέας Πουλάς, τονίζοντας τη βαθιά πεποίθησή του ότι για μια ισχυρή αγροτική οικονομία, χρειάζεται και ένα ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα που θα διεκδικεί.
* Στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, στις υποχωρήσεις που έγιναν και τα καθοριστικά βήματα που πραγματοποιήθηκαν στην κατεύθυνση της «γέννησης» και σύστασης της ΕΘΕΑΣ, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όπου επί των ημερών του, όταν δηλαδή αυτός κατείχε το χαρτοφυλάκιο του ΥπΑΑΤ η ιδέα της ανασυγκρότησης του συνεταιριστικού κινήματος μέσω της ΕΘΕΑΣ πήρε σάρκα και οστά.
*Στις νέες προκλήσεις που φέρνει η νέα εποχή, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ Κωνσταντίνος Μπαγινέτας υπενθύμισε τη στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης να αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας ο πρωτογενής τομέας της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass