Ακαρπη η συνάντηση μηλοπαραγωγών με Γεωργαντά

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ - «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ» ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2022 15:18
Από τη χθεσινή συνάντηση της ΕΟΑΣ και Α.Σ. ν. Λάρισας με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα Από τη χθεσινή συνάντηση της ΕΟΑΣ και Α.Σ. ν. Λάρισας με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα

Να εντείνουν τον αγώνα τους αποφάσισαν η αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων Επαρχίας Αγιάς μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά χθες το απόγευμα στο Υπουργείο. Ο υπουργός -όπως έλεγαν μέλη της αντιπροσωπείας στην «Ε»- είπε στους αγρότες ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια, αλλά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Το μόνο θετικό από τη συνάντηση είναι ότι και ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι η συνδεδεμένη στα μήλα θα παραμείνει μέχρι το 2027 όπως είχε δεσμευτεί άλλωστε και ο προκάτοχός του.
Ο υπουργός ανέφερε στη συνάντηση ότι θα προσπαθήσει να λύσει τα «απειλητικά για την επιβίωση των αγροτών» προβλήματα, αλλά δεν δεσμεύτηκε ούτε για τα μήλα ούτε για τα ροδάκινα, τα «θέματα» των συγκεκριμένων φρούτων ήταν ψηλά στην αντζέντα της συζήτησης. «Ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε ούτε για τα μήλα ούτε για τα ροδάκινα» έλεγαν οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνάντηση. Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να λυθεί το θέμα των ελληνοποιήσεων, ενώ για το μείζον θέμα των ανοιχτών τιμών, που ο υπουργός αναγνώρισε ότι είναι παράνομες και καταστρατηγείται ο νόμος, είπε ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί λύσει. Για το αυξημένο κόστος παραγωγής, και συγκεκριμένα για το πετρέλαιο όπως άφησε να εννοηθεί, ο υπουργός δεν θα υπάρξει δεύτερη δόση.
«Δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα επιβίωσής μας» έλεγαν οι αγρότες που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση και συνέχιζαν λέγοντας ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχουμε».
ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass