ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με επιταγές το «τσεκ» των επιδοτήσεων

*Ερώτηση 25 βουλευτών, ανάμεσά τους Η. Διώτη και Δ. Γελαλής, όπου καταγγέλλεται ως παράνομη τυχόν παρακράτηση από τράπεζες, ΟΓΑ κλπ *Εξηγούν ότι καταπατείται η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η χώρα κινδυνεύει με πρόστιμο εκατομμυρίων

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 21:18 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:58

Ως προκλητικά παράνομη καταγγέλλουν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την θεσμοθέτηση της παρακράτησης κοινοτικών ενισχύσεων  των αγροτών  για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, λόγω οφειλών σε τράπεζες κλπ. Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών χαρακτηρίζουν αυθαίρετη την διαδικασία που θεσμοθετήθηκε με το Ν.4254/2014 κατά παράβαση της Ενωσιακής νομοθεσίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και οι Λαρισαίοι Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής, προτείνουν την καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες μέσω επιταγής πληρωτέας με την εμφάνισή της σε όλες τις τράπεζες της χώρας.

Πιο αναλυτικά επισημαίνουν ότι «σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία οι κοινοτικές ενισχύσεις οφείλουν να καταβάλλονται στο ακέραιο στους παραγωγούς. Η διαδικασία που προβλέπεται στο Ν. 4254/2014 είναι αυθαίρετη και οδηγεί τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην καταπάτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και είναι δεδομένο ότι θα επισύρει δημοσιονομικές διορθώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα μας. Άρα η κυβέρνηση, με το προκλητικό αυτό νομοθέτημα, παρανομεί, καθιστώντας μάλιστα υπόλογο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος υποχρεώνεται να μην αποδίδει στο ακέραιο τις ενισχύσεις, ως θα όφειλε, σύμφωνα με τον καταστατικό του ρόλο και βάση της κοινοτικής νομοθεσίας».

Οι βουλευτές ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία «να απαγορεύσουν το συμψηφισμό των κοινοτικών επιδοτήσεων ή ενισχύσεων με τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, καταργώντας την προκλητικά παράνομη διαδικασία, που προβλέπεται στην Υποπαράγραφο ΙΑ2 του ν. 4254/2014, να προβούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα απαγορεύουν την παρακράτηση ποσού από τις κοινοτικές επιδοτήσεις ή ενισχύσεις από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιώτη, τραπεζικό ίδρυμα, ασφαλιστικό φορέα, κλπ, χωρίς τη συγκατάθεση του δικαιούχου, διασφαλίζοντας την καταβολή τους στο ακέραιο, αλλά και να προβλέψουν τη δυνατότητα καταβολής των αγροτικών κοινοτικών ενισχύσεων ή επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες μέσω επιταγής πληρωτέας με την εμφάνισή της σε όλες τις τράπεζες της χώρας, καταργώντας την υποχρέωση της καταβολής τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς».

«Η φοροληστρική αντιμετώπιση των μικρομεσαίων αγροτών από την κυβέρνηση, τους έχει καταστήσει απόλυτα εξαρτημένους από τις όποιες κοινοτικές ενισχύσεις», καταλήγουν και προσθέτουν ότι «η συντριπτική πλειονότητα είναι υπερχρεωμένη, ως αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών, άρα δεν μπορεί παρά να αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους να επιλέξουν πώς και με τι προτεραιότητα θα διαθέσουν τα ποσά που λαμβάνουν από τις κοινοτικές επιδοτήσεις».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass