«Δεν κλήθηκαν πολιτευτές για χαιρετισμό»

ΕΟΑΣΝΛ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2023 17:04

«Δεν καλέστηκαν κόμματα, πολιτευτές ή άλλοι παράγοντες να απευθύνουν χαιρετισμό στη συγκέντρωση» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ΕΟΑΣΝΛ, Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της Αγιάς, απαντώντας στον πολιτευτή του κόμματος του Κυρ. Βελόπουλου, κ. Παπαχατζή. Σημειώνοντας ότι «διαβάσαμε με έκπληξη την καταγγελία του κ. Παπαχατζή στα τοπικά ΜΜΕ προς τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζο Μαρούδα σχετικά με τη δήθεν απαγόρευση χαιρετισμού στον κ. Παπαχατζή στη διάρκεια του μαζικού συλλαλητηρίου των αγροτών της Αγιάς την περασμένη Τρίτη 3 Ιανουαρίου.


Όπως του ανακοινώσαμε και δημόσια από το μικρόφωνο στην Αγιά κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η σύσκεψη της Αγιάς που έγινε 29 Δεκεμβρίου 2022 αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στο οποίο κάλεσε τον Περιφερειάρχη και τους 8 βουλευτές του Νομού Λάρισας να παρευρεθούν, να απευθύνουν χαιρετισμό στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Αγιάς. Δεν καλέστηκαν κόμματα, πολιτευτές ή άλλοι παράγοντες να απευθύνουν χαιρετισμό στη συγκέντρωση. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη και όλους τους βουλευτές του Νομού.
Επικοινώνησε με τον κ. Φανίδη Ευάγγελο ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης καθιστώντας σαφές ότι καλούμε τον κ. Βελόπουλο ως βουλευτή της Λάρισας να παρευρεθεί και να χαιρετίσει και όχι εκπρόσωπό του. Όπως το ίδιο τονίστηκε σε όλους τους βουλευτές. Οι 5 βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κ. Κέλλας απο τη ΝΔ, κ. Κόκκαλης και κ. Βαγενά από τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ και κ. Λαμπρούλης από το ΚΚΕ χαιρέτισαν τη συγκέντρωση.
Ο κ. Αγοραστός ήταν ασθενής και χαιρέτισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπίλλης. Ο κ. Χαρακόπουλος ήταν ασθενής με κορονοϊό και ήρθε εκπρόσωπός του. Η κ. Μπίζιου ήταν στο εξωτερικό. Ο κ. Βελόπουλος έστειλε ως εκπροσώπους του πολιτευτές της Ελληνικής Λύσης, ανάμεσα στους οποίους τον κ. Παπαχατζή».
ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ
Ανταπαντώντας ο κ. Παπαχατζής, επικαλούμενος σχετικό νόμο σημειώνει πως «συνιστώ σε σας κ. Μαρούδα και στους συναδέλφους σας των Αγροτικών Συλλόγων, να κάνετε τον κόπο να τον διαβάσετε προσεκτικά, αλλά και να τον εφαρμόσετε πιστά από εδώ και στο εξής. Και γιατί πρέπει να τον εφαρμόσετε; Γιατί κ. Μαρούδα, είσαστε Δημόσιο Σωματείο-Σύνδεσμος, αναγνωρισμένο και με άδεια από το Πρωτοδικείο, άρα είσαστε Δημόσιος και όχι ιδιωτικός φορέας. Επομένως όταν οργανώνετε δημόσιες εκδηλώσεις και προσκαλείτε Βουλευτές (που όλοι τους ανεξαιρέτως, ανήκουν σε κόμματα), επιβάλλεται να ακολουθείτε πιστά και να εφαρμόζετε το Πρωτόκολλο και τον ανωτέρω νόμο, αλλιώς υποπίπτετε σε “θεσμικό ολίσθημα”» καταλήγει ο κ. Παπαχατζής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass