Μικρό ενδιαφέρον για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2023 11:20

Στη λήξη της φτάνει η προθεσμία που είχε τεθεί από το ΥΠΑΑΤ για την κατάθεση αίτησης για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών του Ταμείου Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό δημόσιας ενίσχυσης 166,7 εκατομμύρια ευρώ.


Το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης για κάθε δράση αναδιάρθρωσης φτάνει τις 500.000 ευρώ, αλλά όπως φαίνεται ελάχιστοι συνεταιρισμοί κατέθεσαν προτάσεις, δημιουργώντας προβληματισμό στην ηγεσία του Υπουργείου. Κάποιοι συνεταιρισμοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «ΥΧ», επικαλέστηκαν τη ρευστότητα που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα, λόγω του πολέμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός για την αναδιάρθρωση, κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι τους δυσκόλεψαν οι τεχνικές προδιαγραφές του προγράμματος κι άλλοι αναφέρθηκαν στην υποχρέωση που προκύπτει από τη νέα ΚΑΠ για τις μειώσεις των φυτοφαρμάκων και της μη δυνατότητας πιστοποίησης κατάλληλων ποικιλιών που θα αντέχουν σε μυκητολογικές ασθένειες.
Όπως και να ‘χει όμως, είναι σε εξέλιξη μία άναρχη αναδιάρθρωση καλλιεργειών, με πολλούς παραγωγούς να εγκαταλείπουν τα υπαίθρια κηπευτικά και να στρέφονται στη δενδροκομία και στις ζωοτροφές, λόγω έλλειψης εργατών γης και καιρικών συνθηκών, που δημιουργούν ζημιές στην παραγωγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass