Β. Έξαρχος: Συνεχίζουμε την προσπάθεια νοικοκυρέματος και εξορθολογισμού του ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2014 19:31 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:06

          Το Αγρίνιο επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Ένωσης Μεσσολογγίου καθώς και με αγρότες της περιοχής στα γραφεία του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Ένωση Συνεταιρισμών Αγρινίου και το ΚΕΠ για την παρουσίαση των νέων υπηρεσιών που παρέχει ο ΕΛΓΑ στους αγρότες.

            Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Έξαρχος δήλωσε τα εξής: «Με τις συσκέψεις στελεχών στα Υποκαταστήματα όλης της χώρας προσδιορίζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων των ζημιών και την πληρωμή των αποζημιώσεων. Συγχρόνως ελέγχουμε και αξιολογούμε τις διαδικασίες και τους τρόπους δουλειάς ώστε να ακολουθούνται ενιαίες πρακτικές σε ολόκληρη τη χώρα.

Βασικές επιδιώξεις της Διοίκησης του ΕΛΓΑ είναι: Η άμεση παρουσία των υπηρεσιών του Οργανισμού στις περιοχές που πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα, η αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών, η όσο το δυνατόν ταχύτερη πληρωμή των αποζημιώσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών.

 Έχει παραδοθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον ΕΛΓΑ το αρχείο των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2014. Προγραμματίζουμε μία πρώτη πληρωμή αποζημιώσεων τις επόμενες ημέρες για όσους γεωργούς και κτηνοτρόφους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών και έχουν πληρώσει ήδη την εισφορά του 2014 απευθείας στον Οργανισμό. Με δεδομένο ότι η πληρωμή της προκαταβολής των ενιαίων ενισχύσεων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ θα γίνει περί τα τέλη Οκτωβρίου, ένα περίπου μήνα αργότερα μπορεί να γίνει η επόμενη πληρωμή αποζημιώσεων.

Στις περιοχές ευθύνης του Υποκαταστήματος Αγρινίου έγιναν 1200 δηλώσεις ζημιάς το 2014, έχουν κοινοποιηθεί τα πορίσματα εκτίμησης 700 δηλώσεων ζημιάς και τα υπόλοιπα πορίσματα θα κοινοποιηθούν στους πληγέντες παραγωγούς τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια νοικοκυρέματος και εξορθολογισμού μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες ώστε ο Οργανισμός να μπορεί να στηρίζει τους αγρότες όταν πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για τη στέγαση 8 Υποκαταστημάτων. Στο σύνολο των 8 Υποκαταστημάτων ύστερα από τους διαγωνισμούς τα ενοίκια μειώνονται κατά περίπου 240.000 ευρώ ετησίως».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass