Αναστέλλεται το αυριανό συλλαλητήριο των αγροτών

«ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣΤΟΣΟ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΕΟΑΣΝΛ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ DE MINIMIS

Δημοσίευση: 04 Απρ 2023 16:15

«Μετά τις κινητοποιήσεις μας δρομολογείται άμεσα η ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος για μήλα και κάστανα, το ίδιο ισχύει για τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί για ενίσχυση μέσω de minimis, όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, αχλάδια, σταφύλια, σταφίδα. Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για αύριο Τετάρτη 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μαξίμου αναστέλλεται, αλλά οι κινητοποιήσεις μας δεν αναβάλλονται, παραμένουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση».
Αυτά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Αγιάς, αλλά προσθέτουν πως «αν δεν ικανοποιηθούμε, τότε θα πραγματοποιήσουμε πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίηση. Ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να πάρουμε οριστικές δεσμεύσεις, συνάντηση που θα ανακοινωθεί αύριο πότε και πού θα πραγματοποιηθεί. Ενημερώνουμε ότι επικοινωνήσαμε με τον Υπουργό, για το θέμα που προέκυψε ότι την ενίσχυση θα την λάβουν μόνο οι αγρότες που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και η απάντηση που λάβαμε είναι ότι οι καλλιεργητές που δεν θα εμφανίζονται ότι είναι ενταγμένοι στο ΜΑΑΕ θα πάρουν μόνο το 50% της ενίσχυσης. Ζητήσαμε για όσους κάνουν δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ να ενταχθούν και να πάρουν το 100% της ενίσχυσης χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Διεκδικούμε ακόμη άμεσα να ενταχθούν και τα κεράσια στο Ουκρανόμετρο, όπως είχε δεσμευτεί το κυβερνητικό κλιμάκιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass