Αγροτική σύσκεψη σήμερα στην Αγιά

Για να καθοριστούν οι τρόποι διεκδίκησης ανικανοποίητων αιτημάτων

Δημοσίευση: 18 Απρ 2023 12:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Σε νέα αγροτική σύσκεψη, προς διεκδίκηση των ανικανοποίητων από την κυβέρνηση ως τώρα διεκδικήσεών τους, προχωρούν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Αγιάς, σήμερα Τρίτη 18 Απριλίου, στις 8:00 το βράδυ, στο «Κτήμα Νεφέλη» στην Αγιά. Αν και στην περιοχή ενισχύθηκαν οικονομικά μηλοπαραγωγοί και καστανοπαραγωγοί, εντούτοις οι αγρότες θεωρούν ότι τα προβλήματα δεν τελείωσαν, το κόστος παραγωγής παραμένει στα ύψη, μια σειρά από προϊόντα για τα οποία απέσπασαν δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση στις κινητοποιήσεις δεν έχουν ενισχυθεί, ενώ πιστεύουν ότι έχουν γίνει εξόφθαλμες αδικίες στη λογική, όπως τονίζουν, του «διαίρει και βασίλευε».


Τα αιτήματά τους είναι τα εξής:
Να ενταχθούν τα κεράσια στην κάλυψη χαμένου εισοδήματος όπως είχε δεσμευτεί το Κυβερνητικό Κλιμάκιο υπό τους κ. Γεραπετρίτη και κ. Γεωργαντά πριν δύο μήνες. Στα προϊόντα που στάλθηκαν για έγκριση στην Ε.Ε., δεν υπάρχει το κεράσι παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού και υποσχέσεις βουλευτών της ΝΔ σε διάφορες περιοχές!
Να δοθούν άμεσα τα 50€/στρέμμα για τα πράσινα μήλα της Αγιάς τα οποία χτυπήθηκαν από την καρπόκαψα με συνέπεια μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος και είχε δεσμευτεί για αυτά προσωπικά ο υπουργός Γεωργαντάς, αλλά δεν υπάρχουν στο δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ. Να δοθεί επιπλέον ενίσχυση στα Κάστανα της Αγιάς τα οποία υπέστησαν ζημιά στην παραγωγή εξαιτίας της φαιάς σήψης.
Να δοθεί σε όλες τις περιοχές που καλλιεργούν αμύγδαλα, η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, όπως δίκαια θα δοθεί μόνο σε τρία χωριά της Μαγνησίας. Έτσι πρέπει να δοθεί και στον Νομό Λάρισας και σε όλες τις περιοχές με Αμύγδαλα.
Το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα μήλα και τους καρπούς με κέλυφος για μας δεν έχει τελειώσει. Χάνονται από τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες των μηλοπαραγωγικών περιοχών πάνω από 200€/στρέμμα ως το 2027 επειδή η Κυβέρνηση άδικα και αυθαίρετα έκοψε τη συνδεδεμένη ενίσχυση που είχε υποσχεθεί ένα χρόνο πριν ότι θα ίσχυε για τα μήλα.
Άμεσα μέτρα μείωσης του υπέρογκου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Αύξηση της επιστροφής ΕΦΚ των μόλις 76 εκ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δόθηκε η υπόσχεση για ενέργειες και αύξηση του ποσού. Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του Προστίμου Ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass