Η φόμοψη χτύπησε τα αμύγδαλα

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2023 13:40

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Απόστολο Μπίλλη, τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Παναγιώτη Καλφούντζο, τον συντονιστή των Αγροτικών Κρίσεων σε θέματα φυτοπροστασίας δρ. Δημήτρη Σταυρίδη, τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλη Γκουντή, τον εκπρόσωπο της εταιρείας Agronuts Κώστα Λανάρα, εκπροσώπους συνεταιριστικών σχημάτων και παραγωγών του Συκουρίου, επισκέφτηκαν αμυγδαλεώνες, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη έντονου προβλήματος από την ασθένεια φόμοψη.


Η συγκεκριμένη ασθένεια είχε παρουσιαστεί προηγούμενες χρονιές, δημιουργώντας ανάλογα προβλήματα (ιδιαίτερα τη χρονιά 2017-18), αλλά τις επόμενες υπήρξε ύφεση του φαινομένου. Φέτος όμως, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο, υπήρξε έξαρση της ασθένειας, με συνέπεια να υπάρξουν σοβαρές προσβολές, οι οποίες εκτός από τη φετινή μείωση παραγωγής, σε βάθος χρόνου μπορεί να  επιφέρουν προβλήματα και στο φυτικό κεφάλαιο.
Για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, η Ομάδα Αγροτικών Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συντονίσει το έργο ειδικών επιστημόνων και ερευνητών και θα καθορίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των παραγωγών και οι οποίες θα γνωστοποιηθούν, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass