Να μην μείνουν «εκτός νυμφώνος» οι αμυγδαλοπαραγωγοί

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2023 15:10

«Οι αμυγδαλοπαραγωγοί της χώρας, λόγω των ασθενειών που έπληξαν τις καλλιέργειές τους, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής, βρίσκονται αναμφίβολα σε δεινή οικονομική θέση. Αυτή, άλλωστε, η πραγματικότητα οδήγησε την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αποφασίσει την απόδοση ενισχύσεων deminimis στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Μαγνησίας.

Δυστυχώς, όμως, οι συνάδελφοί τους στη γειτονική Λάρισα έμειναν ανεξηγήτως “εκτός νυμφώνος”. Καθώς, όμως, τα προβλήματα είναι ακριβώς τα ίδια, η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία έχει εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον της για το ζήτημα, καλείται να βρει τις ενδεδειγμένες λύσεις, ώστε να ανακουφίσει οικονομικά τους πληττόμενους παραγωγούς». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τη δυνατότητα απόδοσης ενισχύσεων προς τους αμυγδαλοπαραγωγούς του νομού Λάρισας, που έχουν υποστεί ζημίες οι καλλιέργειές τους.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον αρμόδιο υπουργό για το ζήτημα των αμυγδαλοπαραγωγών και την ανάγκη ενίσχυσή τους, επανέρχεται καταθέτοντας Αναφορά με την οποία συνηγορεί στην επιστολή-διαμαρτυρία του Συλλόγου Δενδροκαλλιεργητών Δομένικου για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της προσβολής από την ασθένεια Φόμοψη ή Φουζίκοκο ή Έλκος κλαδίσκων της Αμυγδαλιάς. Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευστάθιος Ψωμιάδης, υπογραμμίζεται η μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους από τη μειωμένη παραγωγή και ο κίνδυνος καθολικής καταστροφής των καλλιεργειών τους τα επόμενα χρόνια.
Οι δενδροκαλλιεργητές του Δομένικου διαμαρτύρονται για την επιλεκτική ενίσχυση των παραγωγών τριών κοινοτήτων της Μαγνησίας και όχι όλων όσοι αποδεδειγμένα έχουν το ίδιο πρόβλημα και ζητούν τη λήψη αντίστοιχης απόφασης και για τις περιοχές της Π.Ε. Λάρισας που έχουν πληγεί. Επιπλέον, για την οριστική επίλυση του προβλήματος ζητούν από τον κ. Αυγενάκη να συμπεριλάβει στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πρόγραμμα επιχορήγησής τους για την αναδιάρθρωσή των καλλιεργειών τους με νέες ανθεκτικές καλλιέργειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass