Κατ’ εξαίρεση συγκομιδή ακτινιδίων

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 13:30

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Λάρισας ενημερώνει ότι στις 29 Σεπτεμβρίου από τη Διεύθυνση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ εκδόθηκε απόφαση για κατ’ εξαίρεση συγκομιδή ακτινιδίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπ’ όψην τις ιδιαίτερες συνθήκες, στις οποίες έχει περιέλθει η καλλιέργεια των ακτινιδίων, λόγω της κακοκαιρίας «Daniel».


Σύμφωνα με την απόφαση η συγκομιδή θα πραγματοποιείται μόνο με τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα συγκομιδής ακτινιδίων θα αφορά μόνο στα πλημμυρισμένα αγροτεμάχια της συγκεκριμένης καλλιέργειας. Δεν θα συγκομίζονται ακτινίδια που φέρουν φερτά υλικά και λάσπες. Η συγκομιδή θα γίνει με επίβλεψη της οικείας ΔΑΟ. Τα συγκομισμένα ακτινίδια των εν λόγω εκτάσεων θα παραμείνουν δεσμευμένα σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους υπό την ευθύνη της οικείας ΔΑΟ τουλάχιστον μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2023. Η αποδέσμευσή τους θα καταστεί δυνατή κατόπιν ελέγχων από τις ΔΑΟ στην περιοχή ευθύνης των οποίων βρίσκονται οι αποθηκευτικοί χώροι των δεσμευμένων ακτινιδίων και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα περί εμπορίας της Ενωσιακής και Εθνικής νομοθεσίας (τήρηση των απαιτήσεων ωρίμασης). Υπεύθυνη δήλωση του παραγωγού περί αποδοχής της διαδικασίας που προβλέπεται από τη συγκεκριμένη απόφαση.
Καλούνται σύμφωνα με τα παραπάνω όλοι οι εμπλεκόμενοι να τηρήσουν πιστά τις προϋποθέσεις με σκοπό την προστασία του ποιοτικού προϊόντος της περιοχής μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass