Με πολλούς αστερίσκους η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης για το 2023

Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2023 14:30

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μετατρέψει την αυτονόητη πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης του 2023 στους αγρότες ως επίτευγμα, αλλά με πολλούς, όμως, αστερίσκους» σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. «Με Δελτίο Τύπου, στις 27/10/2023, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε, την υλοποίηση της πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης του 70%, υποστηρίζοντας, αφενός, ότι η πληρωμή αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω του gov.gr, αφετέρου ότι η πληρωμή γίνεται μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για όλες τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2023 και την εφαρμογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας, που προβλέπει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ 2023-2027», αναφέρει η κοινή δήλωση και συνεχίζει ως εξής:

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα σχολιάσουμε ότι από το 2019 μέχρι σήμερα, η έως και το 2018 αυτονόητη και δεδομένη για τους αγρότες μας καταβολή της προκαταβολής στο τέλος του Οκτώβρη περνά κάθε χρόνο, έκτοτε, κυριολεκτικά από σαράντα κύματα και αποτελεί αντικείμενο εξαγγελιών, πειραματισμών, αστοχιών και πιέσεων από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Ούτε θα επανέλθουμε στα κενά και στις ελλείψεις του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027, το οποίο συνέταξε η Κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και με επικοινωνιακούς όρους και που έχει προκαλέσει, ήδη, πολλά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, ενώ τα χειρότερα αναμένονται. Ούτε θα αναφερθούμε πάλι στον υπό διάλυση ΟΠΕΚΕΠΕ, για τον οποίο ο κ. Υπουργός δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του, παρότι επανειλημμένα έχει αναφέρει ότι έχει πλήρη εικόνα της σημερινής κατάστασής του και είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων». «Απλά, ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στο πλαίσιο της αξιόπιστης και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης που είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε, ευχόμαστε, ειλικρινά, η υλοποίηση της πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης 2023, ανεξάρτητα αν έγινε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον «Τεχνικό Σύμβουλο 1», τον «Τεχνικό Σύμβουλο 2» ή συνδυασμούς των προηγούμενων, να πληροί όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις εγκυρότητας και κανονικότητας, που επιτάσσει το ενωσιακό θεσμικό πλαίσιο, ώστε οι αναμενόμενοι έλεγχοι της Ε.Ε. να μην εγείρουν, πάλι, ζητήματα δημοσιονομικών διορθώσεων και προστίμων για τη χώρα μας. Κάτι που στο παρελθόν πληρώσαμε πολύ ακριβά ως Ελλάδα και ως Έλληνες φορολογούμενοι», καταλήγει η κοινή δήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass