Να αποτραπεί ο οικονομικός μαρασμός της Θεσσαλίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2023 14:02

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων με θέμα το ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχέδιο για την άμεση θωράκιση της Θεσσαλίας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς σημειώνεται πως ο οικονομικός μαρασμός της Θεσσαλίας είναι προ των πυλών.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Μετά τα καταστροφικά περάσματα του «Daniel» και του «Elias» που ισοπέδωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, που κατέστρεφαν το μεγαλύτερο μέρος της φυτικής και ζωικής παραγωγής της Θεσσαλίας και της Β. Φθιώτιδας, που βύθισαν επιχειρήσεις στα λασπόνερα, που άλλαξαν τον εδαφολογικό χάρτη των περιοχών, που πήραν μαζί τους ανθρώπινες ζωές, που η μυρωδιά του θανάτου και της απόλυτης καταστροφής, απλωμένη πάνω από τον θεσσαλικό κάμπο έχει βυθίσει τους Θεσσαλούς στην απογοήτευση και στην απελπισία, ήρθε η ώρα να μην υπάρξει πλέον καμία καθυστέρηση για τον άμεσο σχεδιασμό και την ταχεία εφαρμογή και εκτέλεση των απαιτούμενων και απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση της παραγωγικότερης περιοχής της χώρας μας.
Αν πραγματικά το συντεταγμένο κράτος το διακρίνει πατριωτισμός και θέλει να επανεκκινήσει η παραγωγική μηχανή της Θεσσαλίας θα πρέπει άμεσα και παράλληλα με τις μεταπλημμυρικές αποκαταστάσεις και αποζημιώσεις να ξεκινήσουν οι κατασκευές όσων και όποιων φραγμάτων χρειάζονται για να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η ευρύτερη περιοχή και να νιώσουν ασφάλεια οι κάτοικοί της.
Κύριε Πρωθυπουργέ, όλοι οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων της Θεσσαλίας και της Β. Φθιώτιδας ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν να δείξετε αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και κυρίως πατριωτισμό, που εσάς σας διακρίνει, τώρα περισσότερο από ποτέ.
Ο οικονομικός μαρασμός της Θεσσαλίας είναι προ των πυλών. Οφείλουμε όλοι μας, στο μέτρο που μας αναλογεί, να τον αποτρέψουμε. Πρέπει να αποτραπούν οι όποιες οικονομικές συνέπειες (domino) που θα επηρεάσουν αρνητικά όχι μόνον τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την οικονομία της χώρας μας κατ’ επέκταση. Πιστεύοντας ότι το κράτος θα λειτουργήσει όπως οφείλει, ελπίζουμε και παραμένουμε ψύχραιμοι για το καλύτερο.
Στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή παραμένει συγκεντρωτικός πίνακας προϋπολογιζόμενων οικονομικών καταστροφών - ζημιών των Οργανισμών σε Θεσσαλία και Β. Φθιώτιδα οι οποίες ανέρχονται σε 20.000.000 €».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass