Η βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής στην Καρδίτσα

Πρακτικό εργαστήριο για αναζήτηση βιώσιμων λύσεων

Δημοσίευση: 13 Νοε 2023 13:10

Πρακτικό εργαστήριο με στόχο την ανεύρεση βιώσιμων λύσεων για τις αγροτικές περιοχές της Καρδίτσας διοργανώνει η Incommon την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, 10.00-14.00, (ξενοδοχείο Κιέριον) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BioRural, μέσα από την παρουσίαση καλών πρακτικών και εφαρμοσμένης τεχνογνωσίας κυκλικής βιο-οικονομίας.

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της Καρδίτσας είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στις τοπικές καλλιέργειες και στη δευτερογενή παραγωγή. Για να αντιμετωπιστούν αυτές, καθώς και άλλες προκλήσεις λόγω της κλιματικής κρίσης με στόχο τη μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα της αγροτικής περιφέρειας, προσκαλούνται όσοι και όσες συμμετάσχουν στο εργαστήριο να ανταλλάξουν εμπειρίες και να σχεδιάσουν καινοτόμες λύσεις ακολουθώντας τις αξίες της κυκλικής οικονομίας. Γι’ αυτόν τον σκοπό, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν εγχειρήματα στην κυκλική βιο-οικονομία, καθώς και βιο-βασισμένες τεχνολογίες και πρακτικές που συμβάλλουν στην ενίσχυση των αγροτικών δραστηριοτήτων βελτιστοποιώντας διαδικασίες, μειώνοντας κόστη και ελαχιστοποιώντας περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Εκπρόσωποι από τον τομέα της βιο-οικονομίας θα προτείνουν τρόπους υποστήριξης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της περιοχής ώστε να γίνει πιο ανθεκτικός στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ανάλογα ευρωπαϊκά εργαστήρια και διαγωνισμούς και της διεκδίκησης χρηματικών επάθλων παρουσιάζοντας ιδέες που θα προκύψουν από αυτό το τοπικό εργαστήριο. Το εργαστήριο της 16ης Νοεμβρίου απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα τοπικών φορέων, παραγόντων και επαγγελματιών στον τομέα της βιοοικονομίας, όπως παραγωγούς, αγρότες, μεταποιητές πρώτων υλών, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, παρόχους τεχνολογίας/ βιομηχανίας, ενεργειακούς συνεταιρισμούς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής-κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης, συμβούλους επιχειρηματικότητας κ.ά. Το εργαστήριο οργανώνεται με την υποστήριξη της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας (ΕΣΕΚ ΣΥΝ.ΠΕ) και της Κοιν.Σ.Επ. Οξυγόνο των Αγράφων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση projects@incommon.gr.
Σχετικά με το έργο BioRural:Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου BioRural, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη.
Το BioRural επιδιώκει να προωθήσει τις ήδη υπάρχουσες καινοτόμες λύσεις μικρής κλίμακας και να ενισχύσει τη βιο-οικονομία στις ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές, όπως η Καρδίτσα. Για τον σκοπό αυτόν, το BioRural εντόπισε επιτυχημένα παραδείγματα και καλές πρακτικές και μοιράζεται τη γνώση τους μέσα από ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Βιο-οικονομίας και τη διαδικτυακή του εργαλειοθήκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass