Πράσινο φως για Φ/Β 300 MW στα Φάρσαλα

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ VALOREM ΠΗΡΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2023 13:20

Ο γαλλικός ανεξάρτητος παραγωγός πράσινης ενέργειας VALOREM, ανακοινώνει ότι επτά από τα φωτοβολταϊκά έργα του, συνολικής ισχύος 300 MW, που βρίσκονται στη Θεσσαλία, έλαβαν Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλάνου που προβλέπει την εγκατάσταση ενός μεγάλης κλίμακας συγκροτήματος φωτοβολταϊκών έργων εντός μιας συνολικής έκτασης 3.620 στρεμμάτων, συνολικής ισχύος 360 MW, εντός του Δήμου Φαρσάλων.


Το συγκρότημα φωτοβολταϊκών έργων στα Φάρσαλα θα αποτελείται από 11 επιμέρους έργα και θα παρέχει 550 GWh καθαρής ενέργειας που θα καλύπτουν τις ανάγκες περίπου 40.000 νοικοκυριών. Η ηλεκτρική ενέργεια, που θα παράγεται από κάθε φωτοβολταϊκό έργο θα μεταφέρεται μέσω Υπόγειων Γραμμών Μέσης Τάσης σε νέο Κέντρο Υπερύψηλής Τάσης (Κ.Υ.Τ.), το οποίο είναι επίσης περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο και προτείνεται να κατασκευαστεί από τη VALOREM στη θέση «Σκοτούσσα», στον Δήμο Φαρσάλων. Το Κ.Υ.Τ. αυτό θα εξυπηρετεί τη σύνδεση με το δίκτυο όλων των έργων που αναπτύσσει η εταιρεία εντός του Δήμου Φαρσάλων.
Το εν λόγω συγκρότημα φωτοβολταϊκών έργων θα είναι η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή επένδυση της VALOREM στην Ελλάδα. Η περιβαλλοντική έγκριση έχει ήδη ληφθεί για περίπου 350 MW -ήδη είχαν εκδοθεί οι ΑΕΠΟ για 3 έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 50 MW νωρίτερα φέτος- και έχουν υποβληθεί αιτήσεις προσφοράς σύνδεσης με το δίκτυο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας «ταυτόχρονα, η VALOREM συνεργάζεται στενά με τις τοπικές υπηρεσίες (Δ.Α.Ο. Λάρισας, Αρχαιολογικές και Δασικές Υπηρεσίες, Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας κ.ά.) για να διασφαλίσει ότι τα έργα θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινότητα. Η VALOREM έχει ενσωματώσει πλήρως τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του οικοσυστήματος στην ανάπτυξή της και λαμβάνει υπόψη τη διατήρηση του τοπικού πληθυσμού των πτηνών».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass