«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ -ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2024 17:13

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς ξαναμπήκε το μπλόκο του Πλατυκάμπου, που αποτελείται κυρίως από αγρότες των πλημμυρισμένων παρακάρλιων περιοχών, μετά την ανάπαυλα των εορτών, με τα τρακτέρ που είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας των ταξιδιωτών από το μπλόκο να επιστρέφουν χθες περισσότερα και να καταλαμβάνουν και ένα μέρος του δρόμου που οδηγεί στην Εθνική Οδό, πάντα υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Οργή και αγανάκτηση κυριαρχεί στις τάξεις των διαμαρτυρόμενων αγροτών, καθώς το αίτημα της Επιτροπής για συνάντηση με μεικτό κυβερνητικό κλιμάκιο δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτή η απαξίωση της κινητοποίησης, από πλευράς Κυβέρνησης, όπως καταγγέλλουν, αυξάνει τις φωνές στο μπλόκο και ζητούν επίσπευση των κινητοποιήσεων, πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Δηλαδή νωρίτερα από την ημερομηνία που έχει προσδιοριστεί από την πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Νίκαια Λάρισας. Το χρονοδιάγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας προβλέπει ευρεία σύσκεψη, αύριο Παρασκευή, στην Καρδίτσα, περιοδεία στα χωριά των Φαρσάλων την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι 15 Ιανουαρίου θα συγκληθεί πανθεσσαλική σύσκεψη (δεν έχει αποφασιστεί ο χώρος, αλλά μάλλον σε Νίκαια ή Παλαμά), προκειμένου να αποφασιστεί ο χρόνος και η μορφή έναρξης των δυναμικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισα, Ρίζο Μαρούδα, «η προοπτική είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, δυναμικό μπλόκο σε όλη τη Θεσσαλία.
Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από την αγωνιστική διάθεση των αγροτών. Εμείς επιμένουμε στον αγώνα και στο διεκδικητικό πλαίσιο. Δίνουμε μάχη επιβίωσης, ώστε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να δώσει λύσεις. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούδας.
«Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση στο αίτημά μας για συνάντηση, δείχνει την πρόθεση με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους πλημμυροπαθείς αγρότες. Δεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε αγρότες που έχουν χάσει τα πάντα (σπίτια, χωράφια, περιουσίες). Προφανώς δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που έχουμε θέσει» κατέληξε ο Αγιώτης αγροτοσυνδικαλιστής.
Οι αγρότες διεκδικούν σαφές χρονοδιάγραμμα από την Κυβέρνηση για το θέμα της αποστράγγισης των νερών στην Κάρλα, αποζημιώσεις για τα φερτά υλικά στα χωράφια, δίκαιες αποζημιώσεις για όσους επλήγησαν και ιδιαίτερα για τους παγετόπληκτους αμυγδαλοπαραγωγούς του Νομού Λάρισας. Στα γενικότερα αιτήματά τους θέτουν το θέμα των εγγυημένων τιμών, της μείωσης του κόστους παραγωγής, ειδικά σε πετρέλαιο, ρεύμα και εφόδια, τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του κάμπου και την αναμόρφωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass