Λύσεις υπάρχουν για τη νοθεία στη φέτα

Αρκεί να υπάρχει βούληση, αναφέρουν Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι * Καλούν τη Διεπαγγελματική να πάρει θέση

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2024 14:17

Nα δρομολογηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που προβλέπουν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των δύο εταιρειών που δυσφημούν και βάζουν σε περιπέτειες το εθνικό μας προϊόν, τη φέτα, ζήτησαν στη σαββατιάτικη συνεδρίαση-μέσω τηλεδιάσκεψης- της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, οι δύο Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο 9μελές Δ.Σ. κ.κ. Μιχάλης Τζιότζιος (εκπρόσωπος ΠΕΚ) και Γιάννης Γκουρομπίνος (πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας), καθώς συζητήθηκε το καυτό θέμα της νοθείας της φέτας, με αφορμή την παράβαση που εντοπίστηκε σε εξαγωγές με πρωταγωνίστριες δύο θεσσαλικές εταιρείες.

Επανέλαβαν το πάγιο αίτημά τους περί εντατικοποίησης των ελέγχων, αφού ενισχυθούν με προσωπικό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, διότι μέχρι στιγμής δεν είναι ικανοποιημένοι από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ. Ζήτησαν μάλιστα οι έλεγχοι να επικεντρωθούν σε χώρους μαζικής εστίασης και όχι σε τυροκομεία, διότι ένας τυροκόμος που παράγει φέτα, αλλά και λευκό τυρί, εύκολα μπορεί να νοθεύσει το προϊόν στους χώρους εστίασης. Ο κ. Τζιότζιος επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν (στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου) περί πιστοποιητικού κατοχύρωσης φέτας. «Αυτό το πιστοποιητικό που θα λειτουργεί όπως το κτηματολόγιο, έχει βοηθήσει τα τυροκομικά προϊόντα της Ιταλίας. Στο picorino romano για παράδειγμα, η Ιταλική Διεπαγγελματική Οργάνωση ελέγχει το προϊόν αν είναι απομίμησης ή όχι, πριν αυτό εξαχθεί» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ελασσονίτης κτηνοτρόφος και προσθέτει: Κάποιοι προτείνουν να γίνουν μηνύσεις. Συμφωνούμε, όμως όχι μόνο στις Εταιρείες που εμπλέκονται, αλλά κατά παντός υπευθύνου. Ας εξετάσει η Πολιτεία ποιοι είναι αυτοί που υπέγραψαν για την εξαγωγή του προϊόντος. Τόσο οι ίδιοι, όσο και η εποπτεύουσα Αρχή φέρουν ευθύνες που πρέπει να καταλογισθούν» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass