«Η δυναμική του αγροτικού τομέα δεν πρέπει να χαθεί»

Δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας Μαξ. Χαρακόπουλος

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2024 15:01

«Η φετινή Agrotica, που πραγματοποιείται εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων, δείχνει τον δρόμο για τον εκσυγχρονισμό των γεωκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, σύγχρονων μεθόδων και μηχανημάτων με πολλαπλές δυνατότητες στην πρωτογενή μας παραγωγή. Βασική προϋπόθεση για την αξιοποίησή τους από τους αγρότες είναι η ένταξή τους σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, όπως τα σχέδια βελτίωσης και η πρόσβασή τους σε φτηνό χρήμα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την περιήγησή του στην 30ή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, συναντήθηκε με εκθέτες από τη Λάρισα, προέδρους και εκπροσώπους συνεταιρισμών και ΤΟΕΒ, στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα και πολλούς αγρότες με τους οποίους συνομίλησε, υπογράμμισε ότι «ειδικά για τη Θεσσαλία με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις πρωτόγνωρες καταστροφές από τις πλημμύρες, εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις συμμετοχής σε ανάλογα ευρωπαϊκά προγράμματα». Επεσήμανε ότι «με αφορμή τον πανευρωπαϊκό αναβρασμό στον αγροτικό χώρο πρέπει να αναληφθούν δυναμικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ, για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass