Ποιοι Θεσσαλοί αγρότες θα περάσουν το κατώφλι του Μαξίμου την Τρίτη

*Αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2024 13:11

Η ανάπαυση του πολεμιστή πριν την τελική μάχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα του Σαββατοκύριακου από το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, μιας και δεν έχουν προγραμματιστεί κάποιες δράσεις ή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ήδη τα τρακτέρ που βρέθηκαν από την Παρασκευή στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας επέστρεψαν στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, ενώ οι Συντονιστικές Επιτροπές των μπλόκων ανά τη χώρα προετοιμάζονται για τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη.

Όπως είναι γνωστό στη σύσκεψη της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε πως μια 15μελής επιτροπή που θα αποτελείται από έξι αγρότες από τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία, έναν από τη Στερεά Ελλάδα και έναν από την Πελοπόννησο, θα βρεθεί ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Οι Θεσσαλοί αγρότες που θα περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου είναι οι κ.κ.: Ρίζος Μαρούδας, Βαγγέλης Παπαγιαννούλης από το μπλόκο Πλατυκάμπου, Κώστας Τζέλας και Σωκράτης Αλειφτήρας από το μπλόκο του Ε65, Χρήστος Μάντζιος από τον Αλμυρό και Γιάννης Σδράλης από τα Τρίκαλα.
Όσον αφορά στο διεκδικητικό πλαίσιο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κόστος παραγωγής (ρεύμα- πετρέλαιο) και στο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές και χωράφια στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει συναντίληψη σε δύο κομβικά αγροτικά ζητήματα.
Το ένα αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), τη διαπραγμάτευση και τι μπορεί να κερδίσει η χώρα ειδικά στο θέμα της αγρανάπαυσης και το άλλο αφορά το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, ειδικά για το γάλα.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που η κυβέρνηση το βάζει συχνά στο τραπέζι αναφερόμενη συχνά στους ελέγχους που έχουν εντατικοποιηθεί ειδικά από τις αρχές του χρόνου.
Ψήφισμα συμπαραστασης
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλίας όλων των ταμείων που πήραν μέρος στη σύσκεψη (9/2/24) στη Λάρισα, στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν «τα αγροτικά μπλόκα και τις πολύμορφες αγροτικές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα και συμφωνούν απόλυτα με τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Χαιρετίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη που αποδεικνύουν ότι κοινή ρίζα των προβλημάτων είναι η κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και η στρατηγική «γκριζοπράσινης» μετάβασης της Ε.Ε.».

Αγροτικο συλλαλητηριο
αυριο στα Φαρσαλα
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αγρότες από τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα, που συμμετέχουν στο μπλόκο της Ε-65 στην Καρδίτσα. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν τα εξής: «Το μπλόκο Ε-65, όπου συμμετέχουν αγρότες των Φαρσάλων και της Καρδίτσας, υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής σύσκεψης της Νίκαιας, διοργανώνει συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων τη Δευτέρα 12-2-2024 και ώρα 12:00 με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. Καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, φορείς αλλά και απλούς πολίτες της επαρχίας να παρευρεθούν και να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα που βάζουν οι αγρότες για την επιβίωση του πρωτογενή τομέα. Όλοι μαζί ενωμένοι, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε…».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass