Αυλαία με τα Τέμπη οι αγρότες

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ *ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2024 8:26

Πολύμορφη ήταν η τελευταία διαμαρτυρία των Λαρισαίων αγροτών, χθες, τόσο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όσο και στη συνοικία της Φιλιππούπολης, στην αυλαία των φετινών κινητοποιήσεων, που κράτησαν περίπου 4 εβδομάδες.

Αρχικά οι αγρότες, οι οποίοι είχαν παρατάξει από προχθές τα αγροτικά τους μηχανήματα στην Κεντρική πλατεία, έβαλαν φωτιά και έκαψαν σανό και λάστιχα.
«Η καινούργια ΚΑΠ έχει κάνει στάχτη τα πάντα, γι’ αυτό κι εμείς δείχνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε στάχτη όλους όσοι δεν μας υπολογίζουν. Στην Τράπεζα Πειραιώς στη Φιλιππούπολη δείχνουμε τη συμπαράστασή μας στους υπαλλήλους της, που κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους και στον κόσμο που τη χρησιμοποιούσε για να εξυπηρετηθεί, δείχνοντας ταυτόχρονα και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους της παραγωγικής τάξης, που τους είχαμε δίπλα μας. Ο αγώνας δεν σταματάει μέχρι να δικαιωθούμε», δήλωσε ο αμυγδαλοπαραγωγός και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Κωνσταντίνος Μητροδήμος.
Στη συνέχεια, με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν στη Φιλιππούπολη και στο εμπορικό κέντρο «Gaea», όπου διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Εφορία και την Τράπεζα Πειραιώς. Στη ΔΟΥ διαμαρτυρήθηκαν για τη φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης και έξω από την Τράπεζα για το γεγονός ότι η διοίκηση βάζει λουκέτο σε ένα κατάστημα που εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο, κυρίως αγρότες και κατοίκους των δυτικών συνοικιών και χωριών.
Σε δήλωσή του ο Χρήστος Σιδερόπουλος ζήτησε από τη διοίκηση της Τράπεζας «να επανεξετάσει αυτήν την άδικη απόφαση, καθώς το υποκατάστημα έχει αρκετές συναλλαγές και εξυπηρετεί πολύ κόσμο, κυρίως ηλικιωμένους. Βρισκόμενοι δίπλα από την Εφορία και τον ΕΦΚΑ, και σε έναν χώρο που προσφέρει εύκολη στάθμευση. Είναι αδιανόητη η απόφαση να μπει λουκέτο». Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης και ο κτηνοτρόφος Γιώργος Παπαστογιαννούδης.
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι αγρότες θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών και την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Κιλελέρ, όπου δίνουν ραντεβού για δυναμικό παρόν στην 104η επέτειο του ξεσηκωμού των κολίγων. Στις προθέσεις τους είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και με άλλες μορφές, όπως κατάληψη Εφορίας, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ.
Από την πλευρά τους, τον δρόμο της επιστροφής έλαβαν και οι αγρότες της περιοχής του Παλαμά, αλλά και ευρύτερα της Καρδίτσας, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην είσοδο του Παλαμά, όπου και θα αφήσουν μέχρι τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που προγραμματίζεται να γίνει στις 11 Μαρτίου.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass