Στις 27 Νοεμβρίου αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα!

Δημοσίευση: 14 Νοε 2014 23:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:13

 

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

H δραματική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας συζητήθηκε για άλλη μια φορά στη νέα σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων που συγκάλεσε η Ε.Ο.Α.Σ.Κ. προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις διεκδίκησης απέναντι στην συγκυβέρνηση, με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο που προκρίθηκε στην πρόσφατη συγκέντρωση του Παλαμά.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Μπούτας, πρότεινε και έγινε αποδεκτό από τους παριστάμενους εκπροσώπους, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, ημέρα πανελλήνιας κινητοποίησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να πραγματοποιηθεί πανκαρδιτσιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά κ. Κώστας Τζέλλας, από σήμερα κιόλας κλιμάκια αγροτοσυνδικαλιστών θα ξεκινήσουν περιοδείες στα κεφαλοχώρια του νομού για την ενημέρωση όσο γίνεται περισσότερων παραγωγών σχετικά με τις δυσμενείς συνέπειες της νέας ΚΑΠ. Λίγες ημέρες πριν το συλλαλητήριο, (κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή 23 Νοεμβρίου), θα συγκεντρωθούν στις πλατείες των χωριών αγροτικά μηχανήματα, απ’ όπου και θα ξεκινήσουν κονβόι με κατεύθυνση την Καρδίτσα.

Επίκαιρα τα αιτήματα των μπλόκων

Μέσα από τις παρεμβάσεις του κ. Μπούτα, του κ. Τζέλλα, αλλά και αρκετών αγροτών στη σύσκεψη, φάνηκε ξεκάθαρα η αγωνιστική ετοιμότητα και η διάθεση για σωστό συντονισμό της δράσης τους ώστε η νέα κινητοποίηση να είναι μαζική, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες τους οποίους ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ.Κ. χαρακτήρισε «σκληρούς παίκτες»!

Τέθηκαν στην πραγματική τους διάσταση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και τα οποία - όπως ειπώθηκε - είναι ιδιαιτέρως αυξημένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Μπούτας τόνισε ότι τα αιτήματα των μπλόκων παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, ενώ στις 19 Δεκεμβρίου γίνονται δίκες για χρέη αγροτών που πήραν δάνεια με εγγυητή το δημόσιο. Όσο για τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Τζέλλας επισήμανε πως έρχεται να μειώσει τις επιδοτήσεις από τη φετινή χρονιά! «Πρέπει να καταλάβουν οι αγρότες πως θα χάσουν τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός τους διότι από τη μια μεριά δίνουν χρήματα (επιδοτήσεις) και από την άλλη τα παίρνουν διπλά (χαράτσια, φόροι, εισφορές, ΕΝΦΙΑ). Μόνη λύση είναι η μαζική αντίδραση» δήλωσε με έμφαση!

Αμφότεροι εξέφρασαν την ανάγκη το αγροτικό κίνημα να είναι καλά συγκροτημένο, συμπαγές και δυνατό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στους αγώνες που απαιτούνται να γίνουν και να είναι συνεχώς σε θέση να ασκεί ισχυρές πιέσεις για την επίλυση των καυτών προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματά μας, θα τα παλέψουμε και θα τα διεκδικήσουμε δυναμικά, με υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Μπούτας.

Προχωρημένη πρόταση…

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη «έπεσε» και η πρόταση τα τρακτέρ μετά το συλλαλητήριο να παραμείνουν στην πόλη της Καρδίτσας, αλλά αυτό χαρακτηρίστηκε «δύσκολη υπόθεση». Ωστόσο δεν αποκλείεται οι αγρότες να συγκεντρώσουν τα μηχανήματά τους σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης ποιο προσβάσιμο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η όποια απόφαση θα παρθεί την ημέρα του συλλαλητηρίου από τους ίδιους τους αγρότες που θα συμμετάσχουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass