Μ. Χαρακόπουλος: Ενισχύσεις ΠΣΕΑ για περονόσπορο και στη Λάρισα!

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 18:38 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:22

 

Να μην εξαιρεθεί η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για την απώλεια εισοδήματος από τις ζημιές που προκάλεσε ο περονόσπορος σε αμπελοκαλλιέργειες το 2011 ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος έγινε αποδέκτης παραπόνων από αμπελοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου, στην ερώτησή του προς τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη σημειώνει τα εξής:

«Το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) αφορά στη στήριξη της πολιτείας στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειές τους και στο πάγιο κεφάλαιο είτε άμεσα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε έμμεσα από τις ασθένειες που αυτές ευνόησαν. Πρόσφατα, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για το 2011, το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει και ενισχύσεις για ζημιές από περονόσπορο στις αμπελοκαλλιέργειες.

Ωστόσο, με έκπληξη οι Λαρισαίοι παραγωγοί διαπίστωσαν ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλέξιμες περιοχές για ενίσχυση. Σύμφωνα με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δαμασίου αλλά και αμπελοκαλλιεργητές της επαρχίας Τυρνάβου -που αποτελεί την καρδιά της αμπελοοινικής παραγωγής της Π.Ε. και είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τα προϊόντα της-, η ευρύτερη περιοχή επλήγη το 2011 από περονόσπορο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%, που είναι το κατώτερο όριο απώλειας για έγκριση του προγράμματος».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «για ποιο λόγο δεν συμπεριλαμβάνετε την Π.Ε. Λάρισας στις επιλέξιμες για ενίσχυση αμπελοοινικές περιοχές της χώρας» και «αν προτίθεται να επανεξετάσει τη δυνατότητα καταβολής Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων στους αμπελουργούς της Π.Ε. Λάρισας που επλήγησαν από τον περονόσπορο το 2011».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass