ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΚΕΠΠΥΕΛ

Προσοχή στη διακίνηση λιπασμάτων

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2014 15:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:27

 

 

Ύστερα από διαμαρτυρίες που έγιναν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για διακίνηση λιπασμάτων από χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο από επιχειρήσεις με άδεια εμπορίας όσο και από μεμονωμένους παραγωγούς, το Κέντρο Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) Θεσσαλίας επισημαίνει τα παρακάτω: «Η κυκλοφορία λιπασμάτων μεταξύ των Κρατών – Μελών είναι ελεύθερη από νομικά ή φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν άδεια εμπορίας και από μεμονωμένους παραγωγούς ΜΟΝΟ για ιδία χρήση και μετά από αίτηση στο αρμόδιο ΚΕΠΠΥΕΛ. Τα λιπάσματα που χαρακτηρίζονται ως «Λίπασμα ΕΚ» υφίστανται επίσημους ελέγχους από εγκεκριμένα εργαστήρια του Κράτους – Μέλους για την αποφυγή κινδύνων στους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και το περιβάλλον, που κοινοποιούνται στην Επιτροπή της Ε.Ε. Τα λιπάσματα νιτρικής αμμωνίας με περιεκτικότητα σε άζωτο μεγαλύτερη από 28% πρέπει να έχουν υποστεί δοκιμασία εκρηκτικότητας σε εγκεκριμένα εργαστήρια. Για την άσκηση εποπτείας στη διακίνησή τους, για την προστασία της υγείας των ανθρώπων, των φυτών, των ζώων και του περιβάλλοντος είναι υποχρεωτική η δήλωση του προϊόντος κατά την άφιξή του στη χώρα στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΚΕΠΠΥΕΛ), καθώς και η προσκόμιση των αποτελεσμάτων των παραπάνω αναφερθέντων ελέγχων».

Επίσης το Κέντρο ενημερώνει ότι η ενδοκοινοτική διακίνηση πολλαπλασιαστικού υλικού από νομικά ή φυσικά πρόσωπα (π.χ. αγρότες) για ιδία χρήση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, παρά μόνο για δοκιμαστική καλλιέργεια ή πειραματισμό και μόνο κατόπιν ειδικής άδειας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για περισσότερες πληροφορίες (απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποχρεώσεις κτλ) οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

ΚΕΠΠΥΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ   Αλμυρός, 2422021296,

ΚΕΠΠΥΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Αφοί Ζαφειροπούλου (όπισθεν οινοποιείου ΕΑΣ Καρδίτσας) 2441076846,

ΚΕΠΠΥΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ Θεοφράστου 2, 2410660187,

ΚΕΠΠΥΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2431023995, ΚΕΠΠΥΕΛ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 2 χλμ Φαρσάλων -  Λαρίσης            2491022140.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass