Η. Διώτη: «Οι επικοινωνιακές κορώνες του κ. Χαρακόπουλου»

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2014 20:56 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:57

 

«Ο κ. Χαρακόπουλος θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι ενδιαφέρεται για τους αγελαδοτρόφους και τους αιγοπροβατοτρόφους. Κι αυτό μπορεί να γίνει όχι με επικοινωνιακές κορώνες, αλλά με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πάταξη του καρτέλ του γάλακτος και το κλείσιμο της ψαλίδας από τον παραγωγό στο ράφι», τονίζει σε δήλωσή της η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, με αφορμή τα λεχθέντα από τον  αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κ. Διώτη, επικρίνοντας την κυβέρνηση σημειώνει: «Με πολιορκητικό της κριό το Υπουργείο Ανάπτυξης, άνοιξε εδώ και 3 μήνες το θέμα, στηριζόμενη σε εντελώς στρεβλές και αστήρικτες δήθεν επιστημονικές απόψεις σχετικής έκθεσης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει δήθεν μείωση της τιμής του. Το παράδειγμα του συνεταιρισμού “ΘΕΣγάλα –ΠΙΕς” στη Λάρισα έχει καταρρίψει στην πράξη όλες τις παραπάνω περισπούδαστες θεωρίες, προσφέροντας πραγματικά φρέσκο, υψηλής ποιότητας γάλα σε δίκαιες για τον καταναλωτή τιμές, εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή στους αγελαδοτρόφους-μέλη του αξιοπρεπές εισόδημα.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αταλάντευτη εξαρχής: τυχόν επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην υγεία των καταναλωτών, όσο και στο σύνολο της αγροτικής παραγωγής. Οι ήδη καθημαγμένοι κλάδοι της αγελαδοτροφίας και της αιπροβατοτροφίας θα οδηγηθούν σε οριστική διάλυση, ενώ χιλιάδες θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους που σχετίζονται θα χαθούν οριστικά».

Και καταλήγει: «η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας θα μπορούσε με δυναμικό τρόπο να αναδείξει τα προβλήματα των συγκεκριμένων κλάδων και να σταθεί ουσιαστικά δίπλα τους, αντί να οχυρώνεται πίσω από ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου κάθε χρόνο που οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους να διεκδικήσουν».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass